Aroniabær er sunde

5 sep, 2015 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Aroniabær er sunde og de mest antioxidantrige bær, du kan spise. De indeholder høje koncentrationer af fenoler, der er en gruppe naturlige antioxidanter, som også findes i eksempelvis røde druer.

Aroniabær er ikke søde, de indeholder bitterstoffer, men disse bitterstoffer er rigtig sunde og næringsrige. De gode næringsstoffer sidder i skallen, så hvis du gerne vil have gavn af dem, så er det bedst at spise de hele bær, eventuelt blende istedet for at juice eller presse dem. Aroniabær smager friskt med en astringerende eftersmag. Mundens slimhinder reagerer på bærret med vis tørhed, som skyldes bærrenes indhold af stoffet procyanidin. Procyanidin har vist sig gavnlig i forhold til at beskytte kroppens slimhinder samt at kunne have en kolesterolafbalancerende effekt.

Du kan anvende aroniabær i din smoothie, lave en lækker marmelade, du kan anvende bærrene i fiskeretter, i salater og selvfølgelig også i kager. Der er dejlige mennesker, der dyrker økologiske aroniabær i Danmark. Eksempelvis kan du på Egeskovgaard ved Vordingborg selv plukke økologiske aroniabær i weekenden den 12.-13. september fra kl. 10-15. Det kan varmt anbefales at lave en udflugt for at plukke en portion skønne og sunde aroniabær til sylt og til fryseren, så du har adgang til naturens vitaminer vinteren igennem.

Du kan læse mere om Egeskovgaard, økologiske aroniabær og selvpluk her
Du kan finde opskriften på hjemmelavet aroniabærmarmelade her

Var du tilfreds med denne artikel? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!