De bedste højbede

4 apr, 2018 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Kribler det også i dine fingre for at komme i haven og plante ud, så læs med her. Jeg har nemlig i mange år ønsket mig nye højbede, og jeg har researchet lidt på højbede og mener at have fundet de bedste højbede.

Jeg er så heldig at have en have med fire højbede, som jeg planter til hvert år og nyder afgrøderne fra. Nu nærmer tiden sig til årets udplantninger, og jeg er taknemmelig for at have skiftet mine gamle, udtjente højbede ud med nye. De gamle var mørnede og ikke særligt lækre efter at have tjent mig vel i mange år. Jeg valgte efter nøje research nye højbede, som kunne se smukke ud og samtidig holde i lang tid. Mit valg som de bedste højbede fald på de skønne, prisbelønnede “Land Højbede” i ubehandlet jern. De er naturlige og afgiver ikke uønskede stoffer til grønsagerne, og så ser de smukke ud.

Jeg har rigtig stor glæde af disse højbede. Jeg har valgt den type, der ikke er galvaniseret og som ruster, og det ser rigtig fint og hyggeligt ud i haven. Højbedene er lette at samle, og  sneglekanterne holder effektivt de uønskede snegle fra døren. Jeg har etableret højbedene i str 80×120, og veksler med afgrøderne, kartofler, grønkål, salater, radiser, græskar og ærter er faste bestanddele sammen med et væld af skønne krydderurter. I år vil jeg forsøge mig med hvidløg og gulerødder og et par andre sjove afgrøder, som jeg fortæller om senere. Sidste år lykkes jeg også med de flotteste broccoli, som smagte og var helt fri for larver, jeg var mere end pavestolt af mine broccoli og nød hver en mundfuld.

 

Via Land Højbede er det også muligt at købe små mobile højbede, hvis pladsen er mindre eller det er til terrasse eller altan. Sidste år etablerede jeg et sådant mobilt højbed på min terrasse, og jeg nød at have ekstra krydderurter lige ved hånden. Nu skal det plantes til igen i år med skønne krydderurter.

Hvert år kører jeg ud til den økologiske have i Odder eller på torvet på Ingerslev Boulevard og køber økologiske afgrøder, og de økologiske grønkål, salater, krydderurter, græskar, gulerødder, radiser og mange andre lækkerier planter jeg i min gode økologiske jord, som jeg hvert år blander med min gode kompostjord. De strutter, og jeg kan næsten ikke vente med at få det hele i jorden.  Jeg vælger PO frø eller afgrøder, for på den måde at sikre de bedste, mest oprindelige og mest næringsrige afgrøder. Forspirer du, så check, at der står PO og et nummer på frøposen, så er du sikker på kvaliteten. Mere herom senere.

Du kan læse mere om Land Højbede på deres hjemmeside HER
Du kan læse mere om krydderurter HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Vigtig viden før og under graviditet

Vigtig viden før og under graviditet

Graviditeten og tiden op til graviditeten er væsentlige tidspunkter for dit barns sundhed og for at sikre det det allerbedste udgangspunkt for et godt liv. Under graviditeten næres og bygges det lille nye liv af ”byggesten” fra mors krop. Muskler, organer, kredsløb,...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!