Kirsten Skaarups grønne køkken

17 sep, 2015 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Dette indlæg er skrevet af Kirsten Skaarup

Kirsten Skaarup er kogebogsforfatter, madentusiast, globetrotter, vegetar og imod madspild. Kirsten har skrevet et væld af skønne vegetariske kogebøger, hvoraf mange af dem er gået hen og blevet klassikere. Kirsten Skaarup har også en spændende blog, hvor hun skriver om vegetarisk mad og om oplevelser fra sine mange eksotiske rejsemål. Du kan finde et link til Kirsten blog herunder.

Vegetarisk mad har en fremtrædende plads i mit liv, og jeg har selv levet som vegetar i mere end 40 år. Jeg byder meget gerne indenfor i mit grønne køkken, og på min blog kan du finde et væld af vegetariske og veganske opskrifter. Det er opskrifter, som jeg løbende udvikler og henter inspiration til herhjemme og i udlandet.

Det er mit håb med min blog, mine bøger og mine opskrifter, at mange mennesker får øjnene op for den store nydelse, der kan ligge i en plantebaseret grøn mad. Jeg gør også meget ud af at anrette maden smukt, for smuk mad smager og fordøjes nu engang bedre. Mad skal være indbydende, delikat og fuld af næring til hver eneste af kroppens celler.

At spise vegetarisk og efter bloggens opskrifter er et tilvalg og ikke et fravalg. Et tilvalg, der åbner op til en ny verden af velsmag, velvære og visuelle oplevelser. Mad handler om nydelse og ikke om askese. Samtidig næres kroppen, og grøn mad er både mere miljøvenligt, klimavenligt og bæredygtigt. Så prøv at indføre en kødfri fredag eller en ugentlig suppedag eller andet, hvor kødet erstattes af skønne grønne retter. Det ikke bare smager, det er også billigere og bedre for såvel sundhed som miljø og velvære.

Jeg har skrevet mere end 30 vegetariske kogebøger. En af dem, der står mit hjerte nærmest er kogebogen Det kærlige køkken – grøn mad til en sårbar planet. Også bogen Mit helbredende køkken, som jeg er medforfatter til, har jeg været glad for, særligt fordi den har været en hjælp for mange mennesker. Bogen er fyldt med gode råd til, hvordan du kan spise dig fra gigt, diabetes og meget mere.

Den helt store udfordring for de fleste danske familier er at få flere grøntsager ind i dagens måltider, og derfor er jeg inderligt glad for at kunne inspirere dem til en mere grøn, velsmagende og bæredygtig levevis. Jeg nyder selv med stor glæde årstidens økologiske afgrøder, men skal jeg pege på en favoritopskrift, som jeg gerne vil dele, så må det blive spinatlasagne. Den smager fantastisk, og vil blive nydt af alle familiens medlemmer.

Du kan finde Kirstens favoritopskrift på spinatlasagne her 
Du kan finde Kirstens blog her her
D
u kan købe Kirsten Skaarups mfl. e-bog Det helbredende køkken her

Var du tilfreds med denne artikel? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Vigtig viden før og under graviditet

Vigtig viden før og under graviditet

Graviditeten og tiden op til graviditeten er væsentlige tidspunkter for dit barns sundhed og for at sikre det det allerbedste udgangspunkt for et godt liv. Under graviditeten næres og bygges det lille nye liv af ”byggesten” fra mors krop. Muskler, organer, kredsløb,...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!