Lyst til Lækker Økologisk Lørdagskylling?

19 jan, 2017 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Lyst til lækker økologisk lørdagskylling? Jeg kan varmt anbefale, at du vælger en kylling af høj kvalitet, hvilket i min optik er en lækker økologisk kylling. Økologiske kyllinger er dyrere end konventionelle, men du får også så meget mere for pengene. Økologiske kyllinger er mere kødfyldte, de er fri for GMO og anden uønsket kemi, og så smager de bare rigtig meget bedre.

Betragt kylling som en festspise eller som weekendmad, og overrask familien med en lækker, økologisk lørdagskylling. Herunder kan du se, hvad forskellen på en økologisk og en konventionel kylling blandt andet er:

For at blive certificeret økologisk, så er de gårde, der har økologiske kyllinger, underlagt strikse retningslinjer. De inspiceres mindst en gang om året af en tredjepart for at sikre, at alle standarder for økologisk drift er opfyldt.

Det indebærer eksempelvis, at der, for at en kylling kan kaldes økologisk, maksimalt må gå 10 økologiske kyllinger per kvadratmeter, dog maximalt 16 hvis det er mobile huse. Til sammenligning kan det oplyses, at der må gå næsten dobbelt så mange konventionelle kyllinger på det samme areal (afhængig af kyllingernes vægt).

Økologiske kyllinger får økologisk mad, der ikke indeholder GMO soja (genmodificeret soja), der anvendes i stor stil som konventionelt dyrefoder, fordi det får dyrene til at vokse hurtigere. Det må heller ikke ikke indeholde hormoner, antibiotika eller anden medicin, der også anvendes i det konventionelle landbrug. 95% af en økologisk kyllings mad skal være økologisk. Det skyldes bl.a., at foderet indeholder fiskemel, der ikke er certificeret økologisk. Af samme årsag vokser økologiske kyllinger langsommere, og det vil sige, at de lever længere end de konventionelle.

Du får derfor så meget mere for pengene, når du vælger en økologisk kylling, og samtidig støtter du det gode dyreliv, den gode smag og undgår uønsket kemi.

Så har du lyst til lækker øjkologisk lørdagskylling, så får du her opskrifter på tre varianter af lækker, økologisk lørdagskylling.
Her kan du finde opskriften på økologisk fyldt lørdagskylling
Her kan du finde opskriften på kylling med citron og hvidløg
Her kan du finde opskriften på kylling med glaseret fennikel og citron

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Vigtig viden før og under graviditet

Vigtig viden før og under graviditet

Graviditeten og tiden op til graviditeten er væsentlige tidspunkter for dit barns sundhed og for at sikre det det allerbedste udgangspunkt for et godt liv. Under graviditeten næres og bygges det lille nye liv af ”byggesten” fra mors krop. Muskler, organer, kredsløb,...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!