Kylling med citron og hvidløg

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Kylling med citron og hvidløg

     3

Kylling med citron og hvidløg er en velsmagende, let og sund ret, der passer til såvel sammenkomster som hverdagsmad. Du kan justere indholdet af chili og hvidløg afhængig af smagsløg og præferencer. Denne opskrift stammer fra bogen Rigtig Mad, skrevet af Thomas Rode, Thilde Maarbjerg og Arne Astrup. Du kan se min omtale af bogen HER

Ingredienser 4 personer

1 stor flot kylling, økologisk og/eller frilands
saft og revet gul skal af 1 økologisk citron
røget spansk paprika
5 tykke skiver bacon – skær i stifter på tværs
3 fed hvidløg – pil og skær i fine skiver
2 fennikler – befri for top og rod og skær i trekanter
4 zittauerløg – pil og skær i trekanter
4 peberfrugter, gerne forskellige farver – befri for stilk og kerner og skær i trekanter
6 tomater – skær i kvarte og befri for kerner og evt. også skind
1 chili, valg efter dit temperament
uraffineret havsalt  og friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

Skær bryster og lår af kyllingen. Skær vingerne af brysterne og del brysterne i to. Del lårene med et snit igennem leddene. Gem skroget til fond. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber, citronskal og røget paprika. Varm en tykbundet stegepande op og steg baconstykkerne ved moderat varme, til fedtet begynder at smelte, og baconen begynder at blive gylden. Tilsæt hvidløgsskiverne og steg dem gyldne i fedtet. Tag hvidløg og bacon op med hulskeen, placer de krydrede kyllingestykker med skindsiden nedad i fedtstoffet og skru ned for varmen. Steg kyllingestykkerne i ca. 45 minutter ved svag varme, så skindet bliver helt sprødt. Vend dem herefter rundt og giv dem yderligere 5-10 minutter på kødsiden. Tag stykkerne af panden og lad dem hvile, mens tilbehøret tilberedes. Kom fennikel og løg på panden og steg dem i fedtet. Hold dem i bevægelse under stegningen for at sikre, at de bliver tilberedt ensartet. Tilsat peberfrugterne og chili efter et par minutter og steg dem med i 2 minutter. Tilsat nu tomattrekanterne. Lad dem stege med i et par minutter og tilsæt så baconstykker og hvidløg. Anret kylling og grøntsager pa et varmt fad.

Du kan finde opskriften på muslinge frikadeller HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.