Muslinge frikadeller med glaskålssalat

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Muslinge frikadeller med glaskålssalat

     6
muslinge frikadeller

Disse muslinge frikadeller med glaskålssalat er en god og delikat fornyelse af de traditionelle fiskefrikadeller. Du kan tilsætte økologiske linemuslinger og dermed berige retten med den delikate smag og sundhed fra de lækre muslinger. Du kan også vælge at lave fiskefrikadellerne uden muslinger. De smager godt i begge variationer. Denne opskrift er fra bogen Rigtig Mad, skrevet af Thomas Rode, Thilde Maarbjerg og Arne Astrup. Du kan læse min omtale af Rigtig Mad HER

Ingredienser 4 personer
500 g friskfileteret torsk, kulmule eller lyssej.
Skæres i tern, drysses med salt og peber og sættes i fryseren i 20 minutter før brug

1 spsk dijonsennep
1-2 zittauerløg – pil og riv på et groft rivejern
3 friske æg
klaret smør
uraffineret havsalt og friskkværnet sort peber

Glaskålssalat
2-3 glaskål – skræl og skær dem i pæne, ensartede stænger
2-3 hjertesalt – pluk bladene, flæk de største af dem og hjerterne
½ bdt bredbladet persille – pluk bladene af og skyl dem omhyggeligt
Koldpresset ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret havsalt og friskkværnet sort peber

Muslinger

2 kg blåmuslinger
1 zittauerløg – pil og snit
2 fed hvidløg – flæk
saft af 1 økologisk citron
Krydderurter

Fremgangsmåde

Skrub muslingerne omhyggeligt og befri dem for ”skæg”. Det er den lille tot, der stikker ud mellem skallerne, og som muslingerne bruger til at hæfte sig fast på sten med. Tag godt fat i den med fingrene og træk til. Kasser de muslinger, der er beskadigede, og dem, der ikke hurtigt lukker sig ved et let bank mod bordet. Damp muslinger og sæt dem til afkøling.

Kom det letfrosne fiskekød, æg og sennep i en blender og blend til en glat fars. Vend løg i farsen. Hak de afkølede muslinger, kom dem i farsen og smag til med salt og peber. Form farsen til frikadeller ved hjalp af en ske. Sæt frikadellerne i det klarede smør på en varm pande og steg dem flotte og gyldne, 3-4 minutter på hver side.
Skræl glaskålene, skær dem i pæne, ensartede stænger og kom dem i gryden. Tilsæt muslingesaft og olivenolie og damp glaskålsstængerne netop møre. Vend glaskålsstængerne med persille- og hjertesalatblade. Krydr med salt og peber. Kom muslingerne i en gryde sammen med løg, hvidløg og krydderurter og pres citronsaft ud over. Læg låg på gryden og damp muslingerne, indtil de er faste og nemt lader sig pille ud af skallerne. Stil dem til afkøling og sigt saften og gem den. Server glaskålen sammen med fiskefrikadellerne.

Du kan finde opskriften på hjemmelavet mayonaise HER
Du kan finde opskriften på kylling med citron og hvidløg HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.