Hjemmelavet mayonaise

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Hjemmelavet mayonaise

     3

En hjemmelavet mayonaise smager fantastisk godt, og er den tilberedt af de allerbedste råvarer, så kan du sagtens nyde den ovenpå de nye kartofler eller på en æggemad. Til en hjemmelavet mayonnaise skal der bruges rigtig olie, det vil sige den allerbedste ekstra jomfruolivenolie på mørk flakse, som du kan købe. Gerne økologisk og med en mild og rund smag. Du kan også anvende macadamia- eller avocadoolie, men gå i en stor bue udenom vindruekerne-, majs- eller solsikkeolie. Denne opskrift stammer fra bogen Rigtig Mad, skrevet af Thomas Rode, Thilde Maarbjerg og Arne Astrup. Du kan læse min omtale af bogen HER

Ingredienser

3 æggeblommer
2 tsk dijonsennep
1 tsk uraffineret havsalt
Saften af ½ citron
1 dl mild ekstra jomfruolivenolie, alternativt macadamia- eller avocadoolie
Uraffineret havsalt  og friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

Sørg for, at alle ingredienser har samme temperatur, gerne køkkentemperatur. Stil dem derfor frem på køkkenbordet 1 time inden, du skal røre din mayonnaise. Kom æggeblommer, sennep, salt og citronsaft i en skål og pisk det omhyggeligt sammen. Dryp herefter olien i lidt efter lidt under stadig piskning. Skiller mayonnaisen, kan du piske 1-2 æggeblommer i den stille og roligt. Smag omhyggeligt til med salt og peber og evt. yderligere citron. Mayonnaisen kan holde sig 4-5 dage i køleskabet.

Tip: Brug også gerne revet citronskal, når bare den er økologisk. Mayonnaise er en fantastisk base for mange smagsretninger: Tilsæt hakkede krydderurter, lav den med persilleolie og skift olivenolien ud med hasselnøddeolie, valnøddeolie eller en anden koldpresset jomfruolie af høj kvalitet.

Du kan finde opskriften på muslinge frikadeller HER og på kylling med citron og hvidløg HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.