Manuka honning 400+

7 feb, 2016 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Manuka honning 400+ fra New Zealand har vist suveræn behandlingseffekt i relation til resistente bakterier. Det er forskere fra Australien samt fra Lunds Universitet, der har kunnet konstatere, at stoffet MGO, som findes i særlig grad i Manuka honning, er effektivt i bekæmpelsen af bakterier, og særligt i relation til antibiotikaresistente stafylokok bakterier.

I adskillige år har Manuka honning fra New Zealand derfor været anvendt på hospitaler i USA og Australien i behandlingen af bakterier, som er resistente over for almindelige antibakterielle lægemidler. Det kan også med fordel anvendes mod forkølelser, halsbetændelser, forkølelsessår og influenza. Jeg har personligt haft stor gavn af Manuka honning, hvor jeg både smurte det på samt indtog det, i forbindelse med en sejlivet stafylokok infektion, som jeg havde pådraget mig i forbindelse med en operation. Dyrelæger har med stort held anvendt det til heling af genstridige sår hos heste og andre dyr. Danske sygeplejersker har også med god effekt anvendt Manuka honning til sårbehandling af beboerne på Mændenes Hjem på Vesterbro i København. Til efteråret begynder Blekinge Sårcentrum en prøvebehandling af 20 patienter med kroniske sår.

Vi har herhjemme hos os altid Manuka honning i køleskabet. Vi anvender det, hvis vi mærker lidt halsonde eller har infektioner eller sår. Det er effektivt. Det er mælkesyrebakterier fra bierne, der findes i honningen, og primært stoffet MGO – methylglyoxal – har stor antibakteriel effekt. Det er videnskabeligt veldokumenteret, at MGO findes i langt højere grad i Manuka honning end i almindelig honning. Derfor er det bedst at købe Manuka honning med et indhold på mindst 400+ MGO.

Varmebehandlet honning mister en stor del af MGO indholdet under den kraftige opvarmning, men Manuka honning kan fint tåle at komme i varm te uden at det går ud over MGO indholdet. I nylige eksperimentelle forsøg har stoffet MGO fra Manuka honning vist sig at kunne dræbe kræftceller. Der er stadig tale om eksperimenter på forsøgsstadiet, men laboratorieresultaterne viste sig lovende. Vi må dog vente på mere solid videnskabelig dokumentation, før vi kan anbefale det til behandling af cancer hos mennesker. Indtil da kan vi anvende den gode honning antibakterielt, der ved vi, at den virker. Du kan købe Manuka honning 400+ i landets helsekostforretninger.

Du kan læse mere om Manuka honning HER

Var du tilfreds med denne artikel, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!