Sund julekonfekt

5 dec, 2010 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Mandler, valnødder, paranødder etc. indeholder sunde fedtstoffer, og derfor er det en god ide at bruge disse nødder som base for julekonfekten. Ved at kombinere nødder og mandler med frugt eller tørret frugt, så kan du undgå sukker og på den måde tilberede langt sundere julekonfekt. Du skal dog stadig være opmærksom på mængderne du spiser, men ved at kombinere det gode fedt med frugt, så bliver du hurtigere mæt, end hvis du spiser det meget sukkerholdige slik og prefabrikerede konfekt. Det er hyggeligt og let at lave, og så smager det meget meget bedre. Brug økologiske råvarer, det smager bedre og så undgår du unødig kemi.

Lækre Konfektstykker
1½ dl groft hakkede paranødder
½ dl groft hakkede mandler
2 dl Jomfru kokosolie
10 dl tørrede dadler udblødt i vand i 1 time
2 dl rå kakaopulver

Blend dadlerne i en foodprocessor med en lille smule vand. Tilsæt resten af ingredienserne og rør til en homogen masse.
Bred dejen ud i en lille bradepanden eller anden form og sæt den i køleskabet et par timer. Drys med kokosmel og evt. tørrede morgenfrueblade og skær den ud i små konfektstykker, der lægges lagvis i en kagedåse. Opbevares på køl.

Den lette – Fyldte dadler
Fjern stenene fra de friske dadler, køb f.eks. de store, lækre økologiske kongedadler, der er fremme lige nu. Smut mandlerne og kom dem indeni.
Spidsen dyppes i en god chokolade, smeltet over vandbad.

Mynteguf
200 g dadler
100 g mandler
40 g jomfrukokosolie
40 g kokosmel
30 g rå kakaopulver
Vanille pulver, kanel og kardemomme efter smag
Friskpresset appelsin og evt. reven appelsinskal
Lidt frisk presset citronsaft
10-12 dråber pebermynteolie
Det hele køres i en kraftig blender eller food processor til en tyk, sammenhængende masse. Stilles i køleskab et par timer og rulles til små kugler i kokosmel.

Hurtig og sund julehygge
Kommer der uventede gæster forbi eller har I bare lyst til lidt hygge, så lav et lille fad med f.eks. økologiske mandler og dadler, god chokolade og mandariner. Pynt med lidt kristtjørn. Køb altid chokolade med højt kakaoindhold, gå i en stor bue udenom alt det billige chokolade fyldt med dårligt fedt og sukker. Gå på jagt i din helsekostforretning, udvalget af gode, økologiske chokolader er stort eller gå på opdagelse i spændende nye rå versioner på www.helsemarie.dk.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Vigtig viden før og under graviditet

Vigtig viden før og under graviditet

Graviditeten og tiden op til graviditeten er væsentlige tidspunkter for dit barns sundhed og for at sikre det det allerbedste udgangspunkt for et godt liv. Under graviditeten næres og bygges det lille nye liv af ”byggesten” fra mors krop. Muskler, organer, kredsløb,...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!