Frittata æggemuffins

21 aug, 2016 | Sund Morgenmad, Sunde Opskrifter

Disse frittata æggemuffins i fire forskellige variationer smager fantastisk godt. De kan serveres en søndag morgen med lidt økologisk laks, økologiske brunchpølser og godt brød til, eller frittata æggemuffins kan tilberedes en dag, hvor der er god tid og så fryses ned, så der er hurtig morgenmad en dag, hvor der er behov for ekstra forkælelse. De delikate frittata æggemuffins egner sig også fortrinligt til madpakken.

Ingredienser til 6 muffins eller 4 små tærter

4 æg
1 rødløg
50 g reven Parmesan ost eller anden ost (gem lidt til topping)
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
En håndfuld friskhakkede krydderurter: persille, timian, oregano

Fyld af enten 1 stor gulerod eller 1 squash
eller
100 g spinat, frisk eller optøet
eller
100 g ærter og to tomater

Fremgangsmåde

Pisk æggene og tilsæt hakket løg, reven ost og krydderier. Vælg hvilket fyld, du ønsker i dine frittata æggemuffins og rengør, riv eller hak det valgte fyld. Du kan sagtens lave flere forskellige. Forholdet imellem æggemasse og fyld skal være cirka 1:1.

Tilsæt fyldet og hæld massen ned i en lille, smurt tærteform eller muffinform og top med lidt reven ost. Bag dem i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 15 minutter og lad dem køle lidt af før servering. Server dem med en god salat. Disse frittata muffins er også velegnede til madpakken næste dag.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!