Madpandekager med kylling og guacamole

1 feb, 2013 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Disse madpandekager med kylling og guacamole er et hit blandt såvel børn som voksne. De er glutenfri, sunde og fyldt med fibre og velsmagende ingredienser. Det er en god ide at lave ekstra portion, og så tage en madpandekage med i madpakken.

Ingredienser 4 personer

Til pandekager:
170 g blandet ris- og majsmel
2 æg
25 g ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. uraffineret salt
Mælk eller rismælk

Bland ingredienserne til en rimeligt tynd dej, der hviler ca. ½ time. Steges på pande i lidt jomfrukokosolie. Holdes lune mellem 2 tallerkener.

Kylling:
200 g kyllingebryst, gerne økologisk
Ekstra Jomfruolivenolie
Tamari soja
Frisk revet ingefær
Hvidløg, salt og peber

Blandlanding olivenolie, soja, friskrevet ingefær, hvidløg samt god salt og friskrevet peber til en marinade. 200 g kyllingebryst skæres i strimler og marineres i en ½ time. Herefter steges det på panden.

Grønsagsfyld:
600 g grønsager som selleri, gulerødder, porrer, rød peber, squash og rødløg

Rengør og riv grøntsagerne og svits dem let på panden i jomfrukokosolie. Krydres efter behag.

Guacamole:
1 avocado
½ dl. Acido
Friskpresset citronsaft
hvidløg og salt og peber.

Ingredienserne blendes til en lind guacamole lige før servering. Der kan tilsættes mere eller mindre Acido til justering af konsistensen.

Grøntsager, kylling og guacamole lægges ind i pandekagen, der rulles. Serveres med en lækker salat. Retten er også velegnet til madpakken dagen efter. Find flere lækre opskrifter her på min opskriftssektion.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Bananbrød med eller uden gluten

Bananbrød med eller uden gluten

Det lækreste og mest velsmagende bananbrød, du kan forestille dig. Det er let at bage, super velegnet hvis du har et par modne bananer eller fire og kan tilberedes med eller uden gluten. Ingredienser til et brød 100 g kokossukker eller 125 g brun farin 125 g...

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!