Rødbedewraps

11 sep, 2013 | Sunde Opskrifter, Sunde Snacks og Mellemmåltider

Disse lækre rødbedewraps med æbler og gedeost smager fuldstændig fantastisk og er velegnede til såvel madpakker som udflugter, hvor der skal lidt lækkert med i kurven. Jeg kan kun sige: prøv dem. Opskriften på disse lækre rødbedewraps er fra Green Kitchen Stories.

Ingredienser (8 wraps)

Appelsin og quinoafyld:

200 g hvid quinoa, skyllet

1 tsk fennikelfrø

1 knsp uraffineret salt

saft og revet skal af 1⁄2 økologisk appelsin

75 g rosiner

100 g valnødder, ristede og hakkede

Lyserødt rødbedefyld:

375 g rå rødbeder (4-5 mellemstore)

300 g blød gedeost

havsalt og friskkværnet peber

Til færdiggørelse af wraps:

8 fuldkorns- eller majstortillaer, eller store blade, f.eks. af sølvbeder

4 store spinatblade (revet over på midten)

2 avocadoer, udstenede, skrællede og skåret i skiver

3 små spiseæbler, revne

Fremgangsmåde – start med quinoafyldet:

Bring 5 dl vand i kog i en lille gryde. Tilsæt skyllet quinoa, fennikelfrø og salt, og lad quinoaen simre stille i 15­20 minutter, til den er mør, og væsken er opsuget. Stil den til side, og lad den køle af. Lav imens rødbedefyldet: Skræl rødbederne, skær dem i kvarter, og hak dem fint i en blender eller foodprocessor på pulsfunktion. Tilsæt gedeost, salt og peber. Kør i yderligere 30 sekunder, til fyldet har konsistens som en grov puré. Smag eventuelt til med yderligere salt og peber. Hvis du ikke har en blender eller foodprocessor, kan du rive rødbederne i stedet og bruge fingrene til at blande de revne rødbeder med gedeosten.

Samling og servering:

Vend den afkølede quinoa grundigt med appelsinskal og ­saft, rosiner og valnødder. Smør 2­3 spsk af rødbedefyldet ud på hver tortilla (ikke helt ud til kanten), og læg et halvt spinatblad ovenpå. Læg et par skefulde quinoa­ fyld ovenpå, og slut af med nogle skiver avocado og lidt revet æble. Fold den øverste og nederste kant af tortillaen hen over fyldet. Rul derpå tortillaen sammen fra venstre mod højre, så fyldet lukkes inde. Rul bagepapir omkring de færdige wraps, og bind en snor omkring, der kan holde sammen på dem under transporten. Færdig! Skær hver wrap over på midten inden servering.

Du kan købe bogen Green Kitchen Stories HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!