Rødbedewraps

11 sep, 2013 | Sunde Opskrifter, Sunde Snacks og Mellemmåltider

Disse lækre rødbedewraps med æbler og gedeost smager fuldstændig fantastisk og er velegnede til såvel madpakker som udflugter, hvor der skal lidt lækkert med i kurven. Jeg kan kun sige: prøv dem. Opskriften på disse lækre rødbedewraps er fra Green Kitchen Stories.

Ingredienser (8 wraps)

Appelsin og quinoafyld:

200 g hvid quinoa, skyllet

1 tsk fennikelfrø

1 knsp uraffineret salt

saft og revet skal af 1⁄2 økologisk appelsin

75 g rosiner

100 g valnødder, ristede og hakkede

Lyserødt rødbedefyld:

375 g rå rødbeder (4-5 mellemstore)

300 g blød gedeost

havsalt og friskkværnet peber

Til færdiggørelse af wraps:

8 fuldkorns- eller majstortillaer, eller store blade, f.eks. af sølvbeder

4 store spinatblade (revet over på midten)

2 avocadoer, udstenede, skrællede og skåret i skiver

3 små spiseæbler, revne

Fremgangsmåde – start med quinoafyldet:

Bring 5 dl vand i kog i en lille gryde. Tilsæt skyllet quinoa, fennikelfrø og salt, og lad quinoaen simre stille i 15­20 minutter, til den er mør, og væsken er opsuget. Stil den til side, og lad den køle af. Lav imens rødbedefyldet: Skræl rødbederne, skær dem i kvarter, og hak dem fint i en blender eller foodprocessor på pulsfunktion. Tilsæt gedeost, salt og peber. Kør i yderligere 30 sekunder, til fyldet har konsistens som en grov puré. Smag eventuelt til med yderligere salt og peber. Hvis du ikke har en blender eller foodprocessor, kan du rive rødbederne i stedet og bruge fingrene til at blande de revne rødbeder med gedeosten.

Samling og servering:

Vend den afkølede quinoa grundigt med appelsinskal og ­saft, rosiner og valnødder. Smør 2­3 spsk af rødbedefyldet ud på hver tortilla (ikke helt ud til kanten), og læg et halvt spinatblad ovenpå. Læg et par skefulde quinoa­ fyld ovenpå, og slut af med nogle skiver avocado og lidt revet æble. Fold den øverste og nederste kant af tortillaen hen over fyldet. Rul derpå tortillaen sammen fra venstre mod højre, så fyldet lukkes inde. Rul bagepapir omkring de færdige wraps, og bind en snor omkring, der kan holde sammen på dem under transporten. Færdig! Skær hver wrap over på midten inden servering.

Du kan købe bogen Green Kitchen Stories HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!