Fyldt Rødspætte

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Fyldt Roedspaette smager fantastisk godt og er en delikat variant af stegt roedspaette

     3
Fyldt roedspaette

Fyldt Rødspætte smager fantastisk godt og er en delikat variant af stegt rødspætte. Det delikate fyld tilfører rødspætten ekstra smag og passer fortrinligt med nye kartofler, dampede asparges og bagte rødløg til. Denne fantastiske opskrift på fyldt rødspætte stammer fra Jesper C. Winters bog “Fisken”.

Ingredienser til 4 personer

4 store rødspætter
200 g rugmel
1 bundt persille
1 lille rødløg
reven skal af en økologisk citron
smør eller jomfrukokosolie til stegning

Fyld

8 grønne asparges
4 hvide asparges
30-40 g gammeldags kærnet smør
2 spsk mel
1 dl vand
1 dl sødmælk
40-50 g pillede rejer
18-20 jomfru hummerhaler
citronsaft
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rengør og snit aspargesene i mindre stykker. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel. Rør grundigt til det er gyldent. Tilsæt vand og mælk under omrøring. Kog saucen op. Kom asparges, rejer og jomfruhummerhaler i og lad det koge med 2-3 minutter. Smag til med salt og peber og citronsaft. Løsn forsigtigt fileterne på rødspætterne, så der skabes en lomme til fyldet. Vend herefter rødspætterne i rugmel, salt og peber og steg dem derefter forsigtigt i cirka 3 minutter på hver side. Anret rødspætterne på tallerkenen, løft forsigtigt fileterne op og kom fyldet i lommen. Pynt med hakket persille, fine ringe af rødløg og reven citronskal og server med nye kartofler.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.