Pizza snobrød

Forsiden Sunde Opskrifter Sundt Brød og Bagværk Pizza snobrød

     4
Pizza snobroed

Pizza snobrød er super hygge mad for såvel børn som voksne, pizza snobrødene er super lette at lave.

Det er hyggeligt at lave pizza på pind over bål. Det synes både børn og voksne er skønt. Lav dejen, og sæt de øvrige ingredienser klar på et bord, så både børn og voksne let kan lave deres egen yndlingspizza. Tricket er ikke at komme for meget fyld på. Det kan godt være svært, især når man er sulten, men det er bedre at lave flere små pizzaer end en stor og overfyldt.

Opskriften stammer fra Jakob Nusbaums bog Brændende Kærlighed. Du kan læse min omtale af bogen ia linket nederst.

Pizza snobrød
Ingredienser til pizzadej til 8 stk.
30 g gær
2½ dl vand
1 tsk. honning
2 tsk. salt
400 g hvedemel

Fyld
Pizzasauce
100 g revet mozzarella
1 rødløg i tynde skiver
8-12 skiver pepperoni eller chorizo
1 tsk. oregano

Fremgangsmåde
Bland gær, vand, honning og salt i en skål. Kom næsten alt melet i, og ælt dejen godt sammen. Tilføj mere mel, hvis dejen er klistret. Lad den hæve 1 time med et viskestykke over.

Find nogle snobrødspinde, og afbark de yderste ca. 15 cm af spidserne.

Del dejen op i 8-10 portioner, som rulles med mel og en kagerulle, så du får aflange firkanter. Kom lidt pizzasauce på, derefter revet mozzarella, rødløg og pepperoni, og drys med oregano. Kom ikke for meget fyld på. Nu rulles pizzaerne på langs, så de bliver til tynde pølser. Rul pølserne omkring snobrødspindene, og grill dem langsomt over gløderne, til de er gyldne og sprøde. De må godt smage lidt af bål.

Pizza snobroed
Foto: Jesper Rais

Du kan finde opskriften her på Ægge Toast
Du kan læse mere om bogen Brændende Kærlighed HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Pizza snobrød? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.