Aroniabær er sunde

Forsiden Inspiration og Oplevelser Aroniabær er sunde

     4

Aroniabær er sunde og de mest antioxidantrige bær, du kan spise. De indeholder høje koncentrationer af fenoler, der er en gruppe naturlige antioxidanter, som også findes i eksempelvis røde druer.

Aroniabær er ikke søde, de indeholder bitterstoffer, men disse bitterstoffer er rigtig sunde og næringsrige. De gode næringsstoffer sidder i skallen, så hvis du gerne vil have gavn af dem, så er det bedst at spise de hele bær, eventuelt blende istedet for at juice eller presse dem. Aroniabær smager friskt med en astringerende eftersmag. Mundens slimhinder reagerer på bærret med vis tørhed, som skyldes bærrenes indhold af stoffet procyanidin. Procyanidin har vist sig gavnlig i forhold til at beskytte kroppens slimhinder samt at kunne have en kolesterolafbalancerende effekt.

Du kan anvende aroniabær i din smoothie, lave en lækker marmelade, du kan anvende bærrene i fiskeretter, i salater og selvfølgelig også i kager. Der er dejlige mennesker, der dyrker økologiske aroniabær i Danmark. Eksempelvis kan du på Egeskovgaard ved Vordingborg selv plukke økologiske aroniabær i weekenden den 12.-13. september fra kl. 10-15. Det kan varmt anbefales at lave en udflugt for at plukke en portion skønne og sunde aroniabær til sylt og til fryseren, så du har adgang til naturens vitaminer vinteren igennem.

Du kan læse mere om Egeskovgaard, økologiske aroniabær og selvpluk her
Du kan finde opskriften på hjemmelavet aroniabærmarmelade her

Var du tilfreds med denne artikel? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.