Det Kærlige Måltid

Forsiden Sund inspiration Det Kærlige Måltid

     8
Det Kaerlige Maaltid

Det Kærlige Måltid er en velgørende organisation, der tilbereder og leverer måltider til familier, der er ramt af akut sygdom eller på anden måde er i midlertidig nød. Det er velgørende arbejde af allerhøjeste kaliber, hvor unge frivillige laver mad til midlertidigt kriseramte familier. På denne måde opnåes der en positiv kombinationseffekt, hvor både kriseramte familier hjælpes med sund mad, men hvor også mange unge mennesker kan finde mening og læring.

Charlotte Thyberg er kvinden bag den nystartede organisation; Det Kærlige Måltid. Det er velgørende arbejde af allerhøjeste kaliber, hvor unge frivillige laver mad til midlertidigt kriseramte familier. Det leveres ud til familierne en gang om ugen.

Charlotte hørte om projektet på en rejse rundt i USA. Her har Ceres, som community projektet hedder derovre, eksisteret i 12 år, og rigtig mange kriseramte familier og unge er blevet hjulpet via initiativet. Charlotte oplevede ved selvsyn den særdeles positive kombinationseffekt, der udsprang af initiativet; både at kriseramte familier fik leveret sunde og nærende måltider, men også at mange unge mennesker fandt mening, fællesskab og læring i frivilligt at hjælpe med at tilberede disse måltider.

Efter hjemkomsten gav Charlotte projektet mange tanker og overvejelser, og vurderede efter grundig research, at behovet for et sådant tiltag også i Danmark ville være stort. Hun brændte så meget for ideen, at hun sagde sin gode stilling op, og Det Kærlige Måltid blev grundlagt. I øvrigt som den første afdeling nogensinde udenfor USA.

De første måltider til kriseramte familier i Aarhus blev leveret af Det Kærlige Måltid den 23.januar 2019. Det var en stor dag for Charlotte og de mange frivillige medhjælpere endelig at kunne levere måltider til fire dage til familier i krise. Modtagelsen af måltiderne var også overvældende, for når sygdom fylder meget, så er der ofte ikke det store overskud til at lave sund og nærende mad. Det gør Det Kærlige Måltid i den grad, og du kan se menuen, der er primært økologisk, her:

Familier, der er i nød på grund af akut sygdom eller andet, kan kontakte Det Kærlige Måltid og ansøge om at få leveret mad en gang om ugen. Det er ofte familier, der midlertidigt er ramt af alvorlig sygdom, som eksempelvis kræft, og som har vanskeligt ved at få hverdagen til at fungere. Projektet er ikke støttet økonomisk af Aarhus Kommune, men er derimod afhængig af private og virksomheders donationer samt fondsdonationer.

Det kærlige måltid er kommet rigtig godt fra start, og der leveres nu måltider til et stort antal familier i aarhusområdet. Interessen for projektet er også stor, og da Charlotte stillede op på studiestartmessen på Aarhus Universitet for at rekruttere frivillige medhjælpere skrev ikke mindre end 220 unge sig op, og der er stadigt et stort engagement.

Interessen for projektet er stor, men det er den økonomiske usikkerhed også, for Det Kærlige Måltid er blandt andet afhængig af private donationer for at kunne hjælpe. Har du lyst til at hjælpe dette fantastiske initiativ videre, så kan du læse mere herunder.

Du er meget velkommen til at donere eksempelvis kr. 100,- til Det Kærlige Måltid HER 
Læs mere her om Det Kærlige Måltid 

Var du tilfreds med denne artikel om Det Kærlige Måltid? Klik meget gerne “Synes godt om” lige nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.