Dyrk svampe i dit kaffegrums

Forsiden Sund inspiration Dyrk svampe i dit kaffegrums, og vaer med paa det seneste nye. Det er sjovt, sundt, billigt og baeredygtigt.

     7
Dyrk svampe i dit kaffegrums

Dyrk svampe i dit kaffegrums, og vær med på det seneste nye. Det er sjovt, sundt, billigt og bæredygtigt. Firmaet Beyond Coffee har gjort det muligt, at du kan dyrke dine egne sunde og næringsrige Østershatte i dit brugte kaffegrums. Og det er ret smart, for når du laver kaffe, bruger du nemlig kun 0,2% af kaffens næringsstoffer. Resten, altså 99,8%, smides ud i skraldespanden. Beyond Coffee har udnyttet dette enorme ressourcespild, så du kan samle kaffegrumset sammen, og dermed dyrke lækre Østershatte i det næringsrige grums.

Jeg er ret vild med projektet og har allerede gang i de første spande med kaffegrums og Østershatte. Beyond Coffee har udviklet nogle ret smarte spande, lavet af genbrugsplast, hvori du blander dit kaffegrums med hirsefrø eller kerner, podet med svampemycelier. Efter et stykke tid, dukker der de skønneste Østershatte frem fra små huller i spanden, og dem kan du skære af og spise. Du kan bruge spanden igen og igen, der skal blot tilsættes nye svampemycelier på frø eller kerner.

På spanden er der ret smart en udførlig instruktion, der forklarer hvordan du kommer i gang med svampe Gro-sættet.

Svampe er super næringsrige og samtidig gode proteinkilder. Jeg synes, at det er top smart, at jeg kan samle mit kaffegrums og så få næringsrige svampe ud af det. Svampe, der ovenikøbet ikke behøver særligt meget lys. På denne video, kan du se, hvordan du gør. Det er virkelig smart mad.

Hvis ikke, du sætter gang i produktionen lige, når du modtager sættet med posten, så læg myceliet på køl, indtil du skal bruge det.

Du kan læse mere om Gro sættet HER
Du kan finde opskriften på hjemmelavet pizza med Østershatte HER
Du kan finde opskriften på super lækre svampefrikadeller HER
Du kan læse mere om firmaet bag, Beyond Coffee HER

Var du tilfreds med denne artikel Dyrk svampe i dit kaffegrums? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.