Krystaldeodoranter og alun

Forsiden Inspiration og Oplevelser Krystaldeodoranter og alun

     2
Gæsteskribent

Tine Juul Andersen

Tine Juul Andersen er skønhedsekspert og naturopath. Hun har en stor viden om naturlig skønhedspleje, uden hormonforstyrrende kemi. Denne viden har vi gavn af, når Tine skriver for magasinet Naturli', der ligger gratis i de fleste helsekostforretninger. Bor du i Aarhus, kan du også få glæde af Tines store viden i skønhedsafdelingen hos Ren Kost, Jægergårdsgade i Aarhus.

Flere og flere mennesker vælger at anvende krystaldeodoranter og alun istedet for almindelige deodoranter, der ofte er fyldt med uønsket kemi. Alun krystaller desinficerer og forhindrer at stærke lugtfrembringende bakterier trives på huden. Alun krystaller virker basedannende, svampehæmmede og let sammentrækkende på huden, uden at blokere. Alun eller Alum er en forkortelse for aluminium kalium sulfat. Det er et naturligt mineral, et metalsalt, også kaldet aluminiumsulfat. Det har en anden molekylestørrelse end den aluminium, der normalt anvendes i deodoranter, det kan ikke migrere via huden og ind i blodbanen, hvilket er problemet med anden aluminium i plejeprodukter. Det har også en Ph værdi under 7.

Derfor adskiller krystaldeodoranterne sig fra andre deodoranter, der indeholder aluminium. Man kan vælge at gå helt udenom aluminium i deo’en, så kan deodoranter fra Lavera, Weleda og Eco Cosmetics anbefales.

Du kan læse artiklen om kemi i deoen her
D
u kan læse mere om sved og hvorfor vi sveder her

Var du tilfreds med denne artikel? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.