Krystaldeodoranter og alun

5 aug, 2015 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Dette indlæg er skrevet af Tine Juul Andersen

Tine Juul Andersen er skønhedsekspert og naturopath. Hun har en stor viden om naturlig skønhedspleje, uden hormonforstyrrende kemi. Denne viden har vi gavn af, når Tine skriver for magasinet Naturli’, der ligger gratis i de fleste helsekostforretninger. Bor du i Aarhus, kan du også få glæde af Tines store viden i skønhedsafdelingen hos Ren Kost, Jægergårdsgade i Aarhus.

Flere og flere mennesker vælger at anvende krystaldeodoranter og alun istedet for almindelige deodoranter, der ofte er fyldt med uønsket kemi. Alun krystaller desinficerer og forhindrer at stærke lugtfrembringende bakterier trives på huden. Alun krystaller virker basedannende, svampehæmmede og let sammentrækkende på huden, uden at blokere. Alun eller Alum er en forkortelse for aluminium kalium sulfat. Det er et naturligt mineral, et metalsalt, også kaldet aluminiumsulfat. Det har en anden molekylestørrelse end den aluminium, der normalt anvendes i deodoranter, det kan ikke migrere via huden og ind i blodbanen, hvilket er problemet med anden aluminium i plejeprodukter. Det har også en Ph værdi under 7.

Derfor adskiller krystaldeodoranterne sig fra andre deodoranter, der indeholder aluminium. Man kan vælge at gå helt udenom aluminium i deo’en, så kan deodoranter fra Lavera, Weleda og Eco Cosmetics anbefales.

Du kan læse artiklen om kemi i deoen her
D
u kan læse mere om sved og hvorfor vi sveder her

Var du tilfreds med denne artikel? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!