Lina Murel Jardorf

Forsiden Sund inspiration Lina Murel Jardorf er kunstner og Lina Murel Jardorf skaber de smukkeste skulpturer i bronze

     3

Lina Murel Jardorf skaber de mest betagende smukke kunstværker i bronze. Jeg stødte tilfældigt på Lina Murel Jardorfs navn og kunstværker og kontaktede hende. Det førte til en dejlig og berigende samtale og jeg må tilstå, at jeg fik meget stor lyst til at erhverve mig et af Linas kunstværker. Et sådant står højt på min ønskeliste, for hendes værker er ikke bare smukke, det er som om, at de alle fortæller en helt særlig historie.

Lina har eget bronzestøberi, og skaber sine kunstværker på sit værksted i Allerød. Lina Murel Jardorfs kunstværker i bronze gennemgår en omfattende proces, før de står som færdige kunstværker. Først modelleres skulpturen i voks, derefter tilføres lim og derefter maling, hvorefter der støbes en særlig form i sand. Når sandet er hærdet, bores der et indløb, hvorefter den cirka 1200 grader varme bronze hældes ned igennem indløbet og fordeler sig ud i negativet eller hullet, som er skabt efter Linas model. Dagen efter bankes skulpturen ud, indløbet skæres af og den renses, hvorefter den patineres og slibes, så den får den blanke bronze frem. Hele denne proces tager fra 1 1/2 til 2 måneder.

Dette kommer der de smukkeste og mest fantastiske bronzeskulpturer, jordkloder, hjerter og bronzeblade ud af. Bronzebladene er efter min mening særligt smukke, netop fordi blade og træer spirituelt anses som et symbol på den sjælelige opvågnen. Lina skriver; Min tilgang til min kunst, både bronze skulpturer og oliemalerierne er spirituel, dyb og mangfoldig. Hele mit liv er kunst og selve naturen og dermed mit budskab Moder Jord, dyrene, naturen og den feminine energi.

Lina har sit bronzestøberi og et 300 m2 atelier på Æbleblomst Gård i Allerød, Kollerød Bygade 36, 3450 Allerød. Linas kunst kan også ses udstillet i KunstButikken på Lyngby Torv 5 i Lyngby. Kontakt på Lina@LinaArt.dk eller tlf. 23991899
P.S. De smukke bronzeblade er tunge, større end det fremgår af billedet og koster fra 250-750 kr afhængig af størrelsen.
Du kan se mere på Linas hjemmeside HER

Var du tilfreds med dette indlæg? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.