Mere om Blodsukkerkuren

Forsiden Sund inspiration Mere om Blodsukkerkuren

     5
Mere om Blodsukkerkuren

Noget af det bedste du kan gøre for dig selv er at holde dine blodsukker- og insulinniveauer stabile. Her kan du læse mere om hvorfor, og hvad du kan gøre.

Stabile blodsukker- og insulinniveauer er forudsætningen for en krop i balance. Vores levevis med stress, sukker og hurtig mad udfordrer denne balance. Vi danskere har noget der ligner verdensrekord i slikspisning, og vi spiser – bevidst eller ubevidst -rigtig meget sukker.

Det kan påvirke blodsukker- og insulinniveauerne negativt, gøre os trætte og hindre et eventuelt ønske om vægttab. Der er derfor, for mig at se, betydelige sundheds- og vægttabsmæssige fordele i at spise blodsukkerstabiliserende.

Høje blodsukker- og insulin-niveauer øger også kroppens inflammationsgrad. Inflammation indgår som en underliggende faktor i udviklingen af en række sygdomme, herunder hjertekar-sygdomme, diabetes, demens, Alzheimers, gigt med mere.

Forstadiet til type-2 diabetes hedder insulinresistens og er en tilstand, hvor kroppen har vanskeligt ved effektivt at omdanne sukkerstoffer til energi. Insulinresistens er ensbetydende med høje sukker- og insulinniveauer i blodet. Kroppens celler responderer ganske enkelt ikke effektivt, insulin har ikke den ønskede virkning, hvorfor sukkerstofferne ikke som normalt optages af cellerne og omdannes dermed ikke som vanligt til energi.

Det er en særdeles belastende tilstand for kroppen, der blandt andet kan medføre træthed, inflammation og øget fedt-deponering – som oftest lige midt på maven. Mange danskere er insulin-resistente, ofte uden at vide det.

Såfremt der ikke gøres en indsats for at imødegå denne tilstand og aktivt genoprette insulin-følsomheden og stabilisere blodsukkerniveauerne, så medfører tilstanden som regel, at der udvikles type 2 diabetes. Det er muligt for de fleste at genoprette balancen i løbet af tre til seks uger ved blandt andet at indtage blodsukkerstabiliserende måltider, sove tilstrækkeligt mørkt og længe og ved at motionere mere.

Stabile blodsukkerniveauer og insulinfølsomhed er sammen med en god nattesøvn nøglen til en velfungerende krop i balance og sundhed og helt afgørende, hvis du har et ønske om at tabe dig.

Her får du mine tre bedste råd til at leve blodsukkerstabiliserende:

1. Spis tre gange dagligt, bedst imellem kl 07 og 19. Hvert måltid skal omfatte såvel masser af økologiske grønsager som gode fedtstoffer og sunde proteiner. Gerne megen plantemad.

2. Undgå alt sukker, såvel tilsat som flydende, samt hvidt brød og pasta.

3. Motioner mindst en halv time hver dag. Vælg den form, der passer dig bedst.

Du kan prøve Madforlivet’s Blodsukkerkur over 3 uger lige HER  

Var du tilfreds med denne artikel Mere om ketogen diæt. Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.