Tang – den nye superfood

Forsiden Sund inspiration Tang - den nye superfood. Tang er en fødevare, som du skal holde øje med, for efter min mening bliver tang fremtidens superfood. Tang er en naeringsrig foedevare, der indeholder saavel mineraler som sporstoffer samt ikke mindst de vaesentlige essentielle fedtsyrer, tilhoerende omega 3 og 6 familien, i et noget naer optimalt forhold.   

     7
Tang - den nye superfood

Tang – den nye superfood. Tang er en fødevare, som du skal holde øje med, for efter min mening bliver tang fremtidens superfood. Tang er en næringsrig fødevare, der indeholder såvel mineraler som sporstoffer samt ikke mindst de væsentlige essentielle fedtsyrer, tilhørende omega 3 og 6 familien, i et noget nær optimalt forhold.

Det engelske udtryk for tang er seaweed, som faktisk betyder hav ukrudt. Det siger måske lidt om vores holdning til tang her i Vesten, og herhjemme har vi heller ikke tradition for at spise tang. I Østen har tang derimod igennem generationer været en skattet fødevare og tang har en ernæringsmæssig særstatus og indgår naturligt i den daglige madlavning. Sådan bliver det forhåbentlig også herhjemme om et par år.
Tang er sundt, tilfører en fantastisk smag og en masse sunde næringsstoffer. Det er også årsagen til, at Mette Albrechtsen har etableret firmaet Organic Seaweed, der producerer produkter, fremstillet af økologisk dyrket tang. Produktionen foregår under stærkt kontrollerede former her i Danmark, og Mette forestår selv produktionen. Alt er økologisk og fremstillet uden nogen former for tilsat kemi. Indtil nu omfatter Mettes produktion:
  • Tang tabletter, der er et kosttilskud, fremstillet af økologisk tang. Produktet er rigt på jod, mineraler og stoffet fucoidan, der menes at kunne have en brystkræftforebyggende effekt. Du kan læse mere herom i et af de kommende nyhedsbreve.
  • Tang fodsalt, der er et nærende fodbadesalt, der har vist sig overraskende effektivt mod fodsvamp
  • Umami Tang drys, der tilfører din mad den eftertragtede umami smag sammen med alle de sunde næringsstoffer
Mette anvender forskellige typer økologisk tang i sin produktion og tilstræber konstant at optimere såvel næringsindhold som sundhedsgavnlige effekter. Der er fuld gang i produktudviklingen, og jeg tror personligt på, at vi fremover vil komme til at opleve tang som en essentiel fødevare i vores køkkener. Vi vil komme til at anvende tangsalt, fordi det er næringsrigt og smager godt, vi vil spise tangtabletter, fordi mange af os (særligt vi kvinder) mangler jod, og økologisk tang er en fænomonal og naturlig kilde til jod, som der iøvrigt efter min mening er alt for lidt sundhedsmæssig fokus på herhjemme.

Jeg forestiller mig, at økologisk tang vil blive fremtidens fødevare, ikke alene som kilde til mineraler og sporstoffer, men også som livsvigtig omega 3 kilde, fordi vi på grund af den omfattende forurening ikke længere kan spise de fisk, der lever vildt i havene. Tang er desuden en næringsrig proteinkilde. Indtil videre tager jeg to af Mettes tangtabletter dagligt, og føler, at de gør mig rigtig godt. Jeg er overbevist om, at Tang er den nye superfood.

 

 

Tangtabletter

Du kan læse mere om og købe Organic Seaweed HER
Du kan ogå købe Tang tabletter HER
Du kan finde opskriften på Tangsalat HER
Du kan finde opskriften på fermenteret Kraut og kål med tang HER

Var du tilfreds med denne artikel om Tang – den nye superfood? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.