Vaniljekranse med eller uden vanilje…

6 nov, 2019 | Sund inspiration

Vaniljekranse hører til blandt julens mest populære og traditionelle småkager. Vaniljekranse indeholder – som navnet klart antyder – normalt vanilje. Men lader du dig friste af supermarkedernes færdige vaniljekranse, så indeholder vaniljekransene ofte slet ikke vanilje.

Det skyldes muligvis, at ægte vanilje er en dyr råvare, hvorimod vaniljearoma fra eksempelvis vanillin eller en kemisk fremstillet vaniljearoma er langt billigere, men kan slet ikke smagsmæssigt eller kvalitetsmæssigt måle sig med den ægte vaniljestang, der er den mest oprindelige form du kan finde vanilje i.

Historien om vanilje og produktionen af vanilje er dramatisk, men måske kan den netop øge vores forståelse for, at prisen på vanilje er tidoblet gennem de sidste fem år. Du kan læse hele historien om vanilje via linket herunder.

Det kan anbefales, at købe den ægte vare og bage selv. Ægte vanilje har en nemlig en fantastisk smag, indeholder mange smagsnuancer og har en skøn duft, som får julehyggen til at brede sig. Heldigvis anvendes vanilje i stigende omfang også udenfor julemåneden.

Få opskriften på julens bedste vaniljekranse – MED vanilje HER
Læs hele historien om vanilje HER

Var du tilfreds med denne artikel om vanilje – historien om vanilje? Så er du velkommen til at like opskriften herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Vigtig viden før og under graviditet

Vigtig viden før og under graviditet

Graviditeten og tiden op til graviditeten er væsentlige tidspunkter for dit barns sundhed og for at sikre det det allerbedste udgangspunkt for et godt liv. Under graviditeten næres og bygges det lille nye liv af ”byggesten” fra mors krop. Muskler, organer, kredsløb,...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!