Vaniljekranse med eller uden vanilje…

Forsiden Sund inspiration Vaniljekranse med eller uden vanilje…

     3
Opskrift paa julens bedste vaniljekranse

Lader du dig friste af supermarkedernes færdige vaniljekranse, så indeholder vaniljekransene ofte slet ikke vanilje. Hvorfor kan du læse mere om her

Vaniljekranse hører til blandt julens mest populære og traditionelle småkager. Vaniljekranse indeholder – som navnet klart antyder – normalt vanilje. Men lader du dig friste af supermarkedernes færdige vaniljekranse, så indeholder vaniljekransene ofte slet ikke vanilje.

Det skyldes muligvis, at ægte vanilje er en dyr råvare, hvorimod vaniljearoma fra eksempelvis vanillin eller en kemisk fremstillet vaniljearoma er langt billigere, men kan slet ikke smagsmæssigt eller kvalitetsmæssigt måle sig med den ægte vaniljestang, der er den mest oprindelige form du kan finde vanilje i.

Historien om vanilje og produktionen af vanilje er dramatisk, men måske kan den netop øge vores forståelse for, at prisen på vanilje er tidoblet gennem de sidste fem år. Du kan læse hele historien om vanilje via linket herunder.

Det kan anbefales, at købe den ægte vare og bage selv. Ægte vanilje har en nemlig en fantastisk smag, indeholder mange smagsnuancer og har en skøn duft, som får julehyggen til at brede sig. Heldigvis anvendes vanilje i stigende omfang også udenfor julemåneden.

Få opskriften på julens bedste vaniljekranse – MED vanilje HER
Læs hele historien om vanilje HER

Var du tilfreds med denne artikel om vanilje – historien om vanilje? Så er du velkommen til at like opskriften herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.