Autister får det bedre på mælke- og glutenfri diæt!

10 sep, 2010 | Viden og Forskning

Et nyt forskningsprojekt – Scan-Brit undersøgelsen – med Jonna Dejbjerg i spidsen, er nu offentliggjort. Resultaterne er klare. Det hjælper at sætte autist børn på gluten- og mælkefri diæt. De får det bedre.

Børn med autisme spektrum forstyrrelser kan have vanskeligt ved at nedbryde proteinerne i mælk og brød (gluten). Disse proteiner kan i ufordøjet stand skabe ravage i den indre biokemi og snyde kroppen, så de kommer ind i hjernen. Det gør de, fordi de ligner nogle morfinstoffer vi selv danner naturligt i hjernen. Men snyde morfinstofferne laver uro og ballade.

Forældre og institutioner oplevede i første omgang at børnene fik bedre afføring, de var ikke så ofte snottede og deres øre, næse- halsproblemer forsvandt. Der var stor forskel på, hvor hurtigt bedringerne indtraf, nogle reagerede  efter kun 2 uger, andre først efter 4-6 måneder.

Så hvad venter vi på? Morfinpeptider kan måles i en enkel urinprøve, og efter min mening burde alle autist børn med morfinpeptider i urinen tilbydes gluten- og mælkefri diæt – aldeles omgående.

Få hjælp og inspiration i vores guide til en glutenfri livsstil.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtig mange beskyttende funktioner i...

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!