Autister får det bedre på mælke- og glutenfri diæt!

Forsiden Viden og Forskning Autister får det bedre på mælke- og glutenfri diæt!

     3
autister gluten mælk

Et nyt forskningsprojekt – Scan-Brit undersøgelsen – med Jonna Dejbjerg i spidsen, er nu offentliggjort. Resultaterne er klare. Det hjælper at sætte autist børn på gluten- og mælkefri diæt. De får det bedre.

Børn med autisme spektrum forstyrrelser kan have vanskeligt ved at nedbryde proteinerne i mælk og brød (gluten). Disse proteiner kan i ufordøjet stand skabe ravage i den indre biokemi og snyde kroppen, så de kommer ind i hjernen. Det gør de, fordi de ligner nogle morfinstoffer vi selv danner naturligt i hjernen. Men snyde morfinstofferne laver uro og ballade.

Forældre og institutioner oplevede i første omgang at børnene fik bedre afføring, de var ikke så ofte snottede og deres øre, næse- halsproblemer forsvandt. Der var stor forskel på, hvor hurtigt bedringerne indtraf, nogle reagerede  efter kun 2 uger, andre først efter 4-6 måneder.

Så hvad venter vi på? Morfinpeptider kan måles i en enkel urinprøve, og efter min mening burde alle autist børn med morfinpeptider i urinen tilbydes gluten- og mælkefri diæt – aldeles omgående.

Få hjælp og inspiration i vores guide til en glutenfri livsstil.