Corona – din adfærd afgør, hvordan Corona krisen ender

15 mar, 2020 | Viden og Forskning

Din adfærd har stor betydning for, hvordan denne krise skal slutte. Derfor: Følg regeringens råd og anvisninger 100%. Det kan ikke siges klart nok, for vi har fået en chance for her i Danmark at undgå sammenbrud i sundhedssystemet, som det eksempelvis ses i Italien, men det kræver, at vi alle sammen ændrer adfærd. For at undgå, at smitten spreder sig ukontrollabelt skal du:

  1. Holde dig hjemme, hvis du mærker blot de mindste symptomer; hoste, feber eller anden utilpashed
  2. Vise hensyn ved at holde afstand til andre mennesker, undlade knus og håndtryk etc. og lade være med at være sammen med ældre eller svage.
  3. Holde en god hygiejne, vaske hænder ofte, spritte af både før og efter, at du rører ved håndtag, gelændere etc.

December 2019 blev skelsættende for hele verden, for det var på det tidspunkt vi første gang hørte om Corona virus. Den udsprang fra Wuhan i Kina og spredte sig lynhurtigt. Mange blev smittede med Corona virus eller Covid-19, som sygdommen hedder, med alvorlige akutte luftvejssymptomer til følge. Siden har den skræmmende virus spredt sig til hele verden.

Italien er det hårdest ramte land i Europa. Sundhedssystemet er brudt sammen, dødstallet stærkt stigende, og landet var det første, der lukkede ned. For at undgå italienske tilstande i Danmark, har den danske regering vist handlekraft og forsøger på allerbedste vis effektivt at beskytte alle os danskere. Resten er op til os hver især, for vores individuelle adfærd afgør, hvordan dette her ender. Derfor skal vi udvise mere end rettidig omhu, undgå at være sammen med andre, udvise samvittighedsfuld adfærd, vaske hænder og passe på os selv, vores kære og i allerhøjeste grad på vores svage og ældre ved ikke at bringe smitte rundt. Den måde vi agerer på vil i de kommende uger blandt andet have betydning for, hvor mange danskere, der dør af Corona virus. Vi har således alle sammen et ansvar. Det kan du læse meget mere om i artiklerne, som jeg linker til herunder.

For første gang har forskere set nærmere på, hvilke risikofaktorer, der øger dødeligheden blandt smittede med Corona virus eller Covid-19. Det er 191 kinesiske patienter over 18 år, flest mænd, der alle var smittet med Covid-19, som har deltaget i undersøgelsen. 54 patienter døde under indlæggelse, og 137 blev udskrevet. De hyppigste symptomer var feber, hoste og træthed, og cirka 40% af de smittede havde nedsat immunfunktion. Næsten alle indlagte modtog antibiotika og anden medicinsk behandling. Forskningen blev forleden publiceret i The Lancet, og viser, at de største potentielle risikofaktorer er alder og sygdom. Strategien med isolering og god hygiejne ser ud til at være de mest effektive  forebyggende tiltag. (ref. herunder).

DERFOR; følg regeringens råd, for det er med til at afgøre, hvor mange danskere, der dør af denne sygdom. Hold dig/Jer for jer selv, lad være med at søge steder med mange mennesker og arbejd hjemmefra i det omfang, det er muligt. Hold en god hygiejne, vask hænder og spis sund og nærende mad. Gå gerne en tur hver dag, men hold afstand til andre mennesker. Optimer din sundhed via sund mad og bevægelse og benyt eventuelt også denne tid til at få slappet af, sovet godt og læst gode bøger etc. Ønsker dig og dine alt godt.

Du kan læse denne artikel, der forklarer situationens alvor HER
Og du kan læse om, hvor slemt det står til i Italien lige nu HER
Her kan du læse artiklen Hvad du selv kan gøre for at undgå Corona smitte 

Reference: Fei Zhou, MD †, Ting Yu, MD †, Ronghui Du, MD †, Guohui Fan, MS †, Ying Liu, MD †, Zhibo Liu, MD † et al.; “Clinical course and risk factors for mortality of adult inpatients with COVID-19 in Wuhan, China: a retrospective cohort study”; Published:March 11, The Lancet, 2020 DOI:https://doi.org/10.1016/S0140-6736(20)30566-3

Var du tilfreds med denne artikel Corona – din adfærd afgør, hvordan Corona krisen ender? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!