Danmark er Europas bedste i økologisk fiskeopdræt

9 okt, 2014 | Viden og Forskning

Vidste du, at Danmark er Europas bedste i økologisk fiskeopdræt? Herhjemme hos os har vi i flere år kun spist økologiske fisk. Det skyldes den massive forurening af verdenshavene, som afspejler sig i fiskenes indhold af toxiske stoffer. Det skyldes også, at eksempelvis norske opdrætslaks fodres med transfedt og GMO soja, og ikke indeholder særlig mange omega 3 fedtsyrer.

I starten var det vanskeligt at købe økologiske fisk i Danmark. Det er derfor en stor glæde, at kunne viderebringe nyheden om, at Danmark nu er EU’s største producent af økologiske opdrætsørreder i dambrug og havbrug. Vi har ligeledes produktioner af økologiske blåmuslinger og økologisk tang i Danmark. I dag drives 11 dambrug og 2 havbrug økologisk i Danmark, men der opleves stor interesse fra konventionelle dambrug for omlægning til økologisk drift.

Økologiske fisk fra danske, økologiske dambrug produceres under yderst kontrollerede forhold. Alt lige fra vandkvalitet til foderkvalitet er af højeste kvalitet, og så virker brugene samtidig genoprettende for den omkringliggende natur og miljøet.

Til lykke til de fantastiske ildsjæle, der utrætteligt har arbejdet for økologisk fiskeopdræt. Jeg kan varmt anbefale jer at købe og spise økologiske fisk. De smager godt, du støtter miljøgenoprettende tiltag og naturligt foder, rigt på omega 3 fedtsyrer. Du undgår dioxiner, kviksølv, hormonforstyrrende stoffer fra de forurenede have, medicinrester og anden uønsket kemi, så prøv det af. Du kan i dag købe økologiske fisk hos mange fiskehandlere, hos Aarstiderne.com, hos Irma.dk, i Brugsen og Kvickly samt økologisk fersk røget laks og ørreder i Føtex. Fiskehuset i Thisted har et suverænt udvalg af økologiske ørreder, som de sender lige til din dør. Rigtig god fornøjelse.

Du kan læse mere om økologiske fisk HER

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Nu er det igen tid til at skrive: STOP nu den hetz mod vitaminer og mineraler! Det er ikke værdigt, at vi danskere skal udsættes for disse hyppige, ofte misvisende og unuancerede skræmmekampagner mod vitaminer og mineraler. Tværtimod var der en ide i, at vores læger...

Godt nyt om chokolade

Godt nyt om chokolade

Chokolade kan være noget så lækkert og delikat og er mange danskeres foretrukne søde forkælelse i selskab med en god kop kaffe. Vi danskere spiser i gennemsnit cirka 5 kg chokolade om året, men er chokolade egentlig sundt? Det afhænger af hvilken type og kvalitet...

Konventionelle kartofler hører til de mest sprøjtede afgrøder

Konventionelle kartofler hører til de mest sprøjtede afgrøder

Kræftens Bekæmpelse har i en årrække opfordret danskerne til, at købe konventionelle lammefjordskartofler. De har (haft) en økonomisk aftale med kartoffelindustrien ved Lammefjorden i Odsherred om salg af deres lammefjordskartofler, pakket i lyserøde poser, for at...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!