Danske Kartoffelavlere Klynker – Over Forhøjede Pesticidafgifter!!!

Forsiden Viden og Forskning Danske Kartoffelavlere Klynker – Over Forhøjede Pesticidafgifter!!!

     2
danske kartoffelavlere klynker over forhoejede pesticidafgifter

 

Sidder her og læser Børsen, og er ved at få teen galt i halsen. Avisen bringer nemlig en klagesang uden sidestykke fra danske kartoffelavlere over, at regeringen vil indføre en forhøjet pesticidafgift. I følge Landbrug og Fødevarer vil det føre til, at halvdelen af danske kartoffelavlere må lukke – eller omlægge til økologi!!!!!!! Sikke en trussel. I det hele taget kan det undre, at Landbrug og Fødevarer fremfører det argument, at det ikke kan lade sig gøre, at dyrke kartofler uden at sprøjte mod skimmel.

Til orientering, så er det netop det man gør, når man avler økologiske kartofler!

Konventionelle kartofler er en af de mest sprøjtede afgrøder i Danmark. Der sprøjtes blandt andet adskillige gange mod skimmel med stoffer, der går direkte i grundvandet og forurener det. For ikke at tale om al den kemi, vi får indenbords, når vi sætter tænderne i kartoflerne.

Ærlig talt, hvordan er vi endt i en situation, hvor det at sprøjte vores mad med giftig kemi er blevet det normale? Hvor kartoffelavlere ser det at sprøjte med store mængder pesticider som eneste mulighed for at kunne avle kartofler, hvis ikke de skal lukke? Efter min mening er det hovedløst og den omvendte verden. Jeg foreslår ganske enkelt en mærkningsregel, der oplyser forbrugeren om, hvilke midler den pågældende afgrøde er sprøjtet med og hvor mange gange. Hvis det fremgår af posen med kartofler på en stor gul label, så tror jeg ikke på, at der vil blive solgt mange konventionelle kartofler. Derimod vil der komme gang i salget af de naturlige økologiske. Så læg om, kære kartoffelavlere, så skåner I miljøet, vores vandkvalitet og ikke mindst vores maver.

Læs også:
Kartofler på bordet (Bog-anmeldelse)
Kolde kartofler er bedre end varme
Syre Base Balance – Derfor er det vigtigt!