Er det farligt at drikke grøn te?

Forsiden Viden og Forskning Er det farligt at drikke grøn te?

     1
Groen the

I en artikel i Ugeskrift for Læger advares der mod at drikke for store mængder grøn te. En 59 årig kvinde skulle angiveligt have fået leverskader af at drikke 6 kopper grøn te om dagen.

Alt kan overdrives, også indtaget af grøn te, der som udgangspunkt er sundere end store mængder kaffe og cola. Vi har lært drikken at kende fra japanerne og kineserne, der nyder den skønne drik i ganske små veltilberedte doser. Vi har også herhjemme taget den grønne te til os, men som alt andet antager indtaget pludselig vestlige dimensioner, og i stedet for at drikke små nydelsesfulde kopper, så drikker vi det i litervis og vi indtager det sågar i pille- og pulverform – i håbet om optimal sundhed.

Grøn te adskiller sig fra sort te ved ikke at være fermenteret. Det betyder, at flere antioxidanter og andre livgivende stoffer er bevaret i den grønne te. Derfor er det et godt valg, at drikke grøn te et par gange dagligt. Husk at vandet max må være 80 grader varmt, hvis du ønsker at få mest muligt ud af teens gode egenskaber. Vælg en god kvalitet, for det er værd at være opmærksom på, at te er en yderst sprøjtet afgrøde. Prioriter derfor altid de økologiske varianter, da du i modsat fald ville kunne få en uønsket sidegevinst i form af indtag af en række kemiske, hormonforstyrrende stoffer.

Nyd med sindsro din økologiske grønne te hver dag, men i små, veltilberedte doser – ligesom japanerne.

Læs også:
Grøn Te og Vægttab
Grøn Te og Hjerteproblemer