Grøn te er sundt og kan øge vægttab

1 jan, 2016 | Viden og Forskning

Grøn te er sundt og kan øge vægttab. Desuden er grøn te fyldt med antioxidanter. Det er dog væsentligt at vælge de økologiske varianter af grøn te, idet konventionelle kinesiske og indiske teer kan indeholde rester af sprøjtegifte. Det gør de økologiske teer ikke, og der findes mange gode smagsvarianter.

Tilbered gerne den grønne te nænsomt, vandet må maximalt være 80 grader varmt, så bevarer du flest af de gode antioxidanter og dermed gavnlige egenskaber.

Find en grøn te, som du kan lide, måske er det grøn te iblandet lidt citrus eller ingefær, og nyd med stor fornøjelse en kop eller to i løbet af dagen. Du kan også benytte dig af de frysetørrede grønne teer, f.eks Acti Green tea med pebermynte, der leveres i små lufttætte emballager, der sikrer høje antioxidantniveauer og god smag. En lille pose svarer til to-tre kopper almindelig grøn te, og de er lette at have med i tasken. Jeg har altid sådan et brev med mig, når jeg er på tur. Acti Green tea kan købes i landets helsekostforretninger og netshopper. Gode, økologiske grønne teblandinger er Tante-T leveringsdygtig i. Hun har rigtig mange velsmagende varianter og leverer over hele landet.

Husk at grøn te indeholder koffein, og derfor bedst nydes i dagtimerne, hvis du vil sikre dig en god nattesøvn.
Læs mere om effektivt vægttab HER
Læs mere om ingefær HER
Læs mere om grøn te HER og grøn te og hjerteproblemer HER.

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Nu er det igen tid til at skrive: STOP nu den hetz mod vitaminer og mineraler! Det er ikke værdigt, at vi danskere skal udsættes for disse hyppige, ofte misvisende og unuancerede skræmmekampagner mod vitaminer og mineraler. Tværtimod var der en ide i, at vores læger...

Godt nyt om chokolade

Godt nyt om chokolade

Chokolade kan være noget så lækkert og delikat og er mange danskeres foretrukne søde forkælelse i selskab med en god kop kaffe. Vi danskere spiser i gennemsnit cirka 5 kg chokolade om året, men er chokolade egentlig sundt? Det afhænger af hvilken type og kvalitet...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!