5:2 Kuren – God eller Dårlig?

Forsiden Viden og Forskning 5:2 Kuren – God eller Dårlig?

     1

Mange af os vil gerne tabe os og fokusere mere på sundhed, træning, udrensning og vægttab. Der er udgivet mange slankebøger og der er luftet mange teorier om, hvordan vi bedst taber os. Jeg har læst dem alle, og efter min mening er den bedste og den mest velunderbyggede bog Michael Mosleys 5:2 Kuren. Bogen går i al sin enkelhed ud på, at du spiser normalt i fem af ugens dage og spiser meget lidt – max. 5-600 kalorier – i to dage. Fordelene herved kan faktisk være mange.

Der er ingen vanskelige opskrifter du skal følge eller mystiske ingredienser eller teer, du skal drikke. Det er ligetil at følge Michael Mosleys 5:2 kur, selvom du selvfølgelig skal bruge din sunde fornuft med hensyn til valg af fødevarer i de fem normale dage. Svælger du de dage i smørcroissanter, slik og chokolade, så når du selvfølgelig ikke dine mål, hvis ønsket er et vægttab. I løbet af de to fastedage må du maximalt indtage 500 kalorier, hvis du er kvinde og 600 kalorier, hvis du er en mand. Det svarer til lidt Skyr med bær og hakkede mandler eller valnødder om morgenen og en omelet med grønt eller lidt fisk med grønt om aftenen. Der er plads til at supplere med lidt hampeprotein midt på dagen, hvis sulten blivre for slem.

Kroppen har godt af et par dage med et mindre madindtag end normalt, for det hjælper den til at restituere, det øger insulinfølsomheden og dermed fedtforbrændingen, og undersøgelser viser også, at et mindre madindtag kan øge vores levetid. Der er lavet en udsendelse om Michael Mosley og hans fasteteori, og den kan være god at se, jeg tror den ligger på TV2, men at det kræver abonnement for at se den. Der er ingen tvivl om, at vores moderne vesterlige levevis kan virke stærkt degenererende på vores indre biokemi. Jeg har dog et par forbehold med hensyn til 5 : 2 Kuren, for det er efter min mening ikke alle mennesker, der har godt af at faste. Gravide kvinder skal selvfølgelig afholde sig fra det, men også mennesker med hormonelle sygdomme, voldsom stress, insulinresistens eller stofskiftesygdomme kan efter min mening med fordel afbalancere disse tilstande før 5 : 2 Kuren igangsættes. Der er dog ingen tvivl om, at den for mange kan være en rigtig god, sund og enkel måde at komme i bedre balance og vægt på. 

Du kan købe 5 : 2 Kuren HER

Du kan købe 5 : 2 Kogebogen HER

Du kan købe Sund og Slank med 5 : 2 HER

Læs mere om 5:2 Kuren HER

Læs mere om gluten, overvægt og stenalderkost HER