Et stærkt immunforsvar er afgørende

Forsiden Viden og Forskning Et stærkt immunforsvar er afgørende

     6
et staerkt immunforsvar er afgoerende

Et stærkt immunforsvar er afgørende for at du er optimalt beskyttet mod smitte. Tallene taler deres eget sprog, og du kan selv gøre en indsats for at styrke dit immunforsvar helt naturligt.

Photo credit HER

Nye tal fra Statens Seruminstitut viser, at det særligt er mænd, der er oppe i årene og i forvejen lider af en eller flere sygdomme, der har størst risiko for at dø med covid-19. I det hele taget viser tallene, at risikoen for at dø med covid-19 stiger med alderen. Indtil nu er der kun registreret tre døde under 50 år. I alt er 1.070 døde med covid-19 i Danmark. Heraf er de 594 mænd og 476 kvinder. 927 af dem var over 70 år.

Årsagen til de høje dødstal blandt ældre skal formodentlig findes i immunforsvaret, der har en tendens til at svækkes med alderen, medmindre der gøres en aktiv indsats for at styrke det. Hvis ikke immunforsvaret styrkes med god mad, fibre fra grønsager, en god nattesøvn, motion og eventuelt ekstra tilskud af blandt andet D vitamin, zink, selen og C vitamin, så kan vi risikere at danne færre immunforsvarsceller af den slags, der skal til for at beskytte os mod vira. D vitamin har ligeledes en eminent evne til at modulere og stabilisere immunforsvaret, og til at kunne hæmme den farlige cytokinstorm, der ofte ses ved alvorlige tilfælde af covid-19. Det betyder, at tilstrækkeligt høje D vitaminniveauer, for mange vil kunne hindre en tur på intensiv.

Med alderen øges graden af inflammation i kroppens væv, og dermed også risikoen for sygdom. Mange ældre har et svækket immunforsvar, både fordi det er svækket af alder, men også fordi det ofte er optaget af at håndtere den øgede inflammation i kroppen.

Denne viden er velkendt blandt landets læger, Sundhedsstyrelsen og andre styrelser. Det kan derfor virkelig undre, at der ikke er udstedt anbefalinger til danskerne i forhold til generel og naturlig styrkelse af immunforsvaret. Førende udenlandske forskere og professorer har gennemgået den foreliggende forskning og konkluderer, at mangel på specifikke mikronæringsstoffer som selen, zink og D vitamin kan være en del af forklaringen på den ofte voldsomme cytokin- eller immunrespons, der gør, at COVID-19 kan blive dødbringende. Vi ved, at mange danskere mangler disse mikronæringsstoffer, så det ville have været enkelt at anbefale ekstra tilskud heraf, for på den måde at styrke den generelle folkesundhed. Du kan læse hele artiklen via linket herunder.

I sidste uge kom Fødevarestyrelsen alligevel med en historisk anbefaling, der lød på, at os, der bor i Danmark, skal spise D vitamin om vinteren. Ikke et ord om, at det er det mest immunmodulerende vitamin vi kan komme i nærheden af. Heller ikke et ord om, at det ser ud til at kunne beskytte mod smitte af covid-19, heller ikke et ord om, at det ser ud til, at D vitamin kan forkorte et eventuelt sygdomsforløb og hindre den cytokinstorm, der ser ud til at være årsagen til flere dødsfald. Men alligevel kom den officielle anbefaling, og den kan jeg varmt råde dig til at følge.

Husk derfor at spise sund og nærende mad, at vælge gode uforarbejdede og økologiske råvarer samt at supplere din gode mad med et multivitaminmineraltilskud af høj kvalitet, D vitamin samt selen og zink. Det vil hjælpe og styrke dig til at kunne modstå smitte og komme godt igennem vinteren. Husk, at D vitamin altid optages bedst sammen med fedtstoffer, da det er et fedtopløseligt vitamin. Derfor har jeg selv valgt at tage Nature’s Own, Nani eller Pharma Nords D vitaminer, da de er fremstillet i kombination med en fødevarematrix bestående af en højkvalitetsolie. D vitamin virker bedst sammen med andre vitaminer og mineraler, hvorfor en god multivitaminpille kan anbefales, her tager jeg personligt enten Nature’s Own CoQ10, Terra Nova eller Life Extension multi. Selen og zink tager jeg kombineret fra Pharma Nord. På denne måde kan du let supplere din gode mad og styrke dit immunforsvar.

Her kan du læse artiklen Kan vitaminer og mineraler beskytte dig?
Her kan du læse artiklen Danske forskere anbefaler nu tilskud af D vitamin 
Her kan du finde alle referencerne D vitamin
Her kan du læse mere om tallene fra Statens Seruminstitut

Denne artikel er tænkt som inspiration til alle, der har lyst til at indhente viden og redskaber til sund levevis. Artiklens indhold kan ikke anvendes som erstatning for lægelig behandling eller diagnose. Har du længerevarende symptomer, hjertesygdomme eller alvorlige lidelser, bør du altid konsultere din læge.

Var du tilfreds med denne artikel Et stærkt immunforsvar er afgørende? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev.