Forebyg influenza – Gode råd til at forebygge influenza

Forsiden Viden og Forskning Forebyg influenza – Gode råd til at forebygge influenza

     3
Forebyg influenza

Du kan styrke dit immunforsvar helt naturligt via din mad. Dit valg af fødevarer kan gi’ din krop mulighed for selv at modstå uvelkomne vira og bakterier vinteren igennem.

For de fleste vil flere grøntsager, flere gode fedtstoffer, frugt og fuldkorn gi’ dig flere næringsstoffer, og dermed styrke immunforsvaret og kroppen generelt. Spis mindst 500 g økologiske grøntsager om dagen, enten gennem ovnbagte rodfrugter, råkostsalater, supper, postejer eller via friskpressede grøntsagssafter. Grøntsager er fulde af fibre, der bl.a. er med til at transportere uønskede stoffer ud af kroppen, men de er også fyldt med mikronæringsstoffer, der styrker og hjælper kroppen til selvhjælp. Særligt økologiske grøntsager er rige på vitaminer og mineraler, og ved at vælge økologisk undgår du også at belaste din krop med uønskede kemiske stoffer.

Suppler med et par stykker frugt i løbet af dagen, gerne i selskab med et par mandler eller valnødder. Her kan jeg anbefale æbler, for det gamle udtryk ”an apple a day keeps the doctor away” er faktisk ikke helt forkert. Æbler er utroligt rige på gode og opbyggende stoffer.

Økologiske citrusfrugter i alle afskygninger er også super sunde og rige på C vitamin, vel at mærke hvis de spises lige når de er skrællede. For c-vitaminerne er flygtige og forsvinder hurtigt.

Du kan vælge at supplere denne grønne og sunde mad med en vitamin/mineralpille af høj kvalitet. Kombineret med D3 vitamin – der er det enkeltvitamin, der har størst positiv effekt på immunforsvaret – og gode olier fra f.eks. Udo’s Choice eller Eskimo 3 fiskeolie, så er du godt rustet til vinterens komme.

Har du andre gode naturlige råd til at undgå influenza? Foreslå dem endelig i en kommentar nedenfor – Så kan jeg tilføje dem til listen!

Jeg ønsker dig sunde og dejlige vintermåneder! Anette

Læs også:
Undgå influenza – spis D3 vitamin hele vinteren
Vigtigt at vide om D3 vitamin
Revidering af D-vitamin anbefalingerne
Sådan undgår du Influenza H1N1 eller influenza A