Funktionel medicin mod funktionelle lidelser

Forsiden Viden og Forskning Funktionel medicin mod funktionelle lidelser

     2
Anvend funktionel medicin mod funktionelle lidelser. Indenfor den funktionelle medicin, hvor jeg hører til og er uddannet, inddrages det hele menneske i behandlingen. Her ses der på selve årsagen til eventuelle symptomer, og der tilrettelægges skræddersyede behandlingsplaner, der imødegår den årsagssammenhæng, som har fremkaldt symptomer eller dysfunktioner. 
Når vi bliver syge, lider af hovedpine, smerter eller bare ikke har den energi eller det overskud, som vi plejer, så har vi brug for hjælp til at få kigget på, hvad der kan være den bagvedliggende årsag. Det kan  helt enkelt være udløst af mangel på livsnødvendige mikronæringsstoffer som vitaminer eller mineraler. Andre gange kan det være mere komplicerede bagvedliggende årsager som stofskifteproblematikker, en uafbalanceret tarmflora, nedsat afgiftningsevne, en uopdaget borreliose, følger fra en whiplash, bivirkninger fra medicinske præparater eller mange mange andre årsager.
Mange danskere vil gerne tage et medansvar for deres egen sundhed, mange vil gerne inddrages og gøre en indsats for at få det bedre. Det er faktisk også en væsentlig tilfredshedsfaktor, det at føle, at man selv har indflydelse på sin egen situation og kan påvirke den positivt. Sådanne ønsker stimuleres desværre ikke i særlig høj grad indenfor vores etablerede sundhedsvæsen, der ofte synes optaget af at udskrive recepter på medicin, der kan fjerne symptomerne, men som ofte ikke afhjælper selve årsagen. Når alvorlig sygdom rammer, så er der heller ikke stor mulighed for individuelle behandlingsplaner, det er som om at vi alle skal passe ned i de samme kasser eller behandlingsprotokoller. Og det gør vi jo ikke, for vi er jo alle vidt forskellige såvel udenpå som indeni. Når man trods alvorlige konkrete symptomer ikke føler sig mødt eller hørt, når man ikke modtager uvildige, brugbare og konkrete oplysninger om sammenhænge og behandlingsmuligheder, så bliver vi kede af det, og det påvirker os selvfølgelig psykisk. Krop og psyke kan ikke adskilles.
Derfor er der efter min mening behov for et paradigmeskift og for helt nye tilgange til begreberne sundhed og sygdom, krop og psyke, Hvis ikke vi allesammen skal have en eller anden form for diagnose inden for få år, så skal vi lære vores børn at lytte til deres krops signaler og handle ud fra disse signaler. Vi skal motivere dem til helt naturligt selv at tage ansvar for deres sundhed og tænke sammenhænge, og vi skal selvfølgelig kunne modtage skræddersyede behandlinger, når vi er syge og har behov for behandling.
Der efterlyses derfor en større nysgerrighed, en bedre dialog og ikke mindst, helt afgørende, uvildige konkrete oplysninger og informationer, så den enkelte i højere grad kan træffe beslutninger og tage ansvar for egen sundhed.
Vi har adskillige dygtige læger, der har specialiseret sig indenfor behandling af funktionelle lidelser, og vi har også en række funktionelt medicinske læger i Danmark.Du kan læse mere om funktionelle lidelser HER
Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.