GMO rester fundet i bihonning

Forsiden Viden og Forskning GMO rester fundet i bihonning

     3

Amerikanske forskere har for nyligt påvist, at hvis bier samler nektar i områder, hvor der dyrkes genmodificerede afgrøder, så indeholder biernes honning spor heraf. Forskningen fandt sted i Campeche i Mexico, og der blev fundet spor fra GMO sojabønner i biernes pollen og honning.

Ikke overraskende men dybt problematisk, særligt set i lyset af, at genmodificerede afgrøders effekt på mennesker slet ikke er undersøgt til bunds. Ligeledes problematisk at vi i EU kan importere denne honning og spise den uden at det er deklareret at den indeholder rester af GMO fra sojabønner.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad pokker det lige er, at vi har gang i? Selv i Danmark har vi ladet Monsanto opkøbe store arealer, som de har dyrket med genmodificerede afgrøder. De har trukket sig ud nu, men de har sat sig uafvendelige spor i danske marker, der ellers skulle være GMO fri. Det er de så bare ikke alle steder, for afgrøderne spreder sig nemlig til andre marker og områder og således også via bier og andre dyr og insekter.

 

Vi deltager ufrivilligt i det største menneskelige eksperiment nogensinde, idet vores basale og grundlæggende næring – maden – manipuleres, raffineres, forarbejdes og tilsættes så megen kunstig kemi, at den ikke længere arbejder for os, men derimod arbejder imod os. Forskere fra DTU har fornylig netop fundet ud af at genmateriale fra fødevarer, i dette tilfælde tomater, kan passere blodbanen og dermed optages i vores celler, organer og arvemateriale. Uhyggeligt.

Ved at købe økologiske fødevarer, kan du sikre dig selv og din familie GMO frie fødevarer. Samtidig sender du et klart signal til vores politikere om, at du ikke ønsker GMO rester i dine fødevarer. 

Du kan læse mere om GMO soja HER