GMO rester fundet i bihonning

7 feb, 2014 | Viden og Forskning

Amerikanske forskere har for nyligt påvist, at hvis bier samler nektar i områder, hvor der dyrkes genmodificerede afgrøder, så indeholder biernes honning spor heraf. Forskningen fandt sted i Campeche i Mexico, og der blev fundet spor fra GMO sojabønner i biernes pollen og honning.

Ikke overraskende men dybt problematisk, særligt set i lyset af, at genmodificerede afgrøders effekt på mennesker slet ikke er undersøgt til bunds. Ligeledes problematisk at vi i EU kan importere denne honning og spise den uden at det er deklareret at den indeholder rester af GMO fra sojabønner.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad pokker det lige er, at vi har gang i? Selv i Danmark har vi ladet Monsanto opkøbe store arealer, som de har dyrket med genmodificerede afgrøder. De har trukket sig ud nu, men de har sat sig uafvendelige spor i danske marker, der ellers skulle være GMO fri. Det er de så bare ikke alle steder, for afgrøderne spreder sig nemlig til andre marker og områder og således også via bier og andre dyr og insekter.

 

Vi deltager ufrivilligt i det største menneskelige eksperiment nogensinde, idet vores basale og grundlæggende næring – maden – manipuleres, raffineres, forarbejdes og tilsættes så megen kunstig kemi, at den ikke længere arbejder for os, men derimod arbejder imod os. Forskere fra DTU har fornylig netop fundet ud af at genmateriale fra fødevarer, i dette tilfælde tomater, kan passere blodbanen og dermed optages i vores celler, organer og arvemateriale. Uhyggeligt.

Ved at købe økologiske fødevarer, kan du sikre dig selv og din familie GMO frie fødevarer. Samtidig sender du et klart signal til vores politikere om, at du ikke ønsker GMO rester i dine fødevarer. 

Du kan læse mere om GMO soja HER

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!