Gode Råd Til Vægttab

7 jan, 2012 | Viden og Forskning

Mange vil gerne bruge januar måned til at smide et par kilo. Her er 5 gode og veldokumenterede råd, som de fleste uden besvær kan gøre brug af:

1. Tallerkentricket. Server maden på mindre tallerkener. Den syner af mere, og du spiser mindre. Et studie publiceret i Journal of Consumer Research har klart vist, at små tallerkener fører til et mindre madindtag.

2. Krydderurte/chilitricket. Brug masser af chili og krydderurter. Pynt din mad med masser af farverige krydderurter, det ser indbydende ud, det gi’r næring, og ved at bruge chili overalt, hvor du kan komme af sted med det, øger du forbrændingen.

3. Morgenmadstricket. Spis en morgenmad, hvor du får masser af protein og godt fedt. F.eks. æg, Acido eller Skyr med kværnede hørfrø, mandler og dadler eller yummi yoghurt med avocado. Et sundt og lødigt morgenmåltid, sikrer et stabilt blodsukker og bevirker, at du spiser mindre i løbet af dagen. Hent inspiration til sund morgenmad her.

4. Vandtricket. Drik et stort glas tempereret vand før hvert måltid, det gi’r mæthed, så spiser du generelt mindre. Varier vandindtaget med iste af en urtete du godt kan li’, tilsæt citron, anis eller mynte til vandet, så du på den måde også får tilfredsstillet dine smagsløg.

5. Trappetricket. Gå på trapper alt hvad du kan komme af sted med. Opsøg trapper alle vegne, og tag gerne trapperne flere gange op og ned.

Kombiner ovenstående med masser af grøntsager. Hvis du sørger for at halvdelen af din tallerken er sunde. økologiske grøntsager til frokost og aftensmåltidet, vil du ikke alene sikre dig masser af næring og fibre, men også større sundhed, slankhed og mæthed. Kombiner grøntsagerne med lidt godt fedt og protein til hvert måltid, så giver du din krop alt det den har behov for og føler dig mæt – hele dagen.

Find masser af inspiration til sunde opskrifter her på min side.

Læs også min omtale af den nye bog “Verdens Bedste Kur”.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!