Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

19 jun, 2024 | Viden og Forskning

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb.

Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige vitaminer A, B, C, D og E. Græskarkerner er desuden rige på stoffet tryptofan, der indgår i dannelsen af melatonin og serotonin.

Du kan anvende græskarkerner i salater, tærter, brød, boller og meget mere, men du kan også presse olie af de sunde kerner, og så får du en fantastisk fyldig, næringsrig og velsmagende olie. Firmaet Schalk Mühle i Østrig fremstiller den bedste græskarkerneolie, jeg nogensinde har smagt. Økologisk dyrkede græskarkerner ristes nænsomt og presses til en smuk og yderst delikat olie.

Udover en forrygende smag, så er græskarkerneolien fantastisk for hud og hårvækst for såvel mænd som kvinder.

De mest velkendte sundhedseffekter er dog på søvn og humør samt for urinveje og prostata. Forsøg har vist positiv effekt mod forstørret prostata, men generelt ser græskarkerneolie ud til at have en positiv effekt på urinvejene. Denne kanal består af nyrerne, blæren og urinrøret, som forbinder blæren med urinåbningen.

Når alle disse positive fordele er nævnt, så må jeg bare sige, at denne græskarkerneolie så delikat, at jeg aldrig har smagt noget så godt. Den indgår nu sammen med min gode ekstra jomfruolivenolie i mine daglige dressinger, og det smager og er sundt. Uraffineret og økologisk og fyldt med sund næring og fedtsyrer, så er det en af de sundeste vegetabilske olier, du kan spise, men KUN kold i dressinger eller over supper eller asparges etc. ikke til opvarmning.

Lige her kan du finde min favoritdressing med græskarkerneolie
Her kan du læse mere og købe den fantastiske græskarkerneolie 

Dette er ikke en reklame, jeg er blot oprigtigt begejstret 
Var du tilfreds med denne artikel om græskarkerner? Så tilmeld dig også mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Konventionelle kartofler hører til de mest sprøjtede afgrøder

Konventionelle kartofler hører til de mest sprøjtede afgrøder

Kræftens Bekæmpelse har i en årrække opfordret danskerne til, at købe konventionelle lammefjordskartofler. De har (haft) en økonomisk aftale med kartoffelindustrien ved Lammefjorden i Odsherred om salg af deres lammefjordskartofler, pakket i lyserøde poser, for at...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!