Grøn te beskytter mod Alzheimer’s og demens

Forsiden Viden og Forskning Grøn te beskytter mod Alzheimer’s og demens

     4

Der er godt nyt for alle os, der elsker en god kop te. Grøn te ikke alene stimulerer immunforsvaret, det kan også effektivt forebygge udviklingen af Alzheimer’s og demens. Ny forskning viser, at ved at drikke grøn te ekstrakt dagligt, kan vi nedsætte vores risiko for udvikling af kognitive lidelser med hele 54%.

Det har længe været velkendt, at grøn te kan styrke immunforsvaret, hjælpe dig til at tabe i vægt og øge din insulinfølsomhed med mere, men nu viser helt ny japansk forskning, at grøn te ekstrakt også kan beskytte dig mod Alzheimer’s og demens. For første gang har et humant studie, med 1000 deltagende forsøgspersoner, der alle fik foretaget hjernescanninger, vist, at grøn te ekstrakt specifikt stimulerer de områder i hjernen, der sørger for vores hukommelse. Samtidig viste grøn te en hæmmende effekt i forhold til dannelsen af de proteinstoffer – også kaldet amyloide plaques – der netop fremmer hukommelsesbesvær, Alzheimer’s og demens.

Derfor kan du med sindsro nyde et par kopper god grøn te dagligt. Det er væsentligt, at det er grøn te og ikke sort te, idet den fermenteringsproces, som sort te gennemgår, fjerner hovedparten af de gavnlige polyphenoler. Polyphenoler er de plantestoffer, der gør grøn te til så sund en drik. Vælg også altid en økologisk variant af grøn te. Teplanten er afgrøde, der sprøjtes meget, og konventionel grøn og sort te kan indeholde rigtig megen uønsket kemi. Det gør de økologiske varianter til gengæld ikke. Husk også, at når du tilbereder din grønne te, skal vandet være max. 80 grader varmt, så bevarer du flest polyphenoler og andre gavnlige stoffer. 

Personligt har jeg altid et par breve ActiGreen grøn te med pebermynte med i tasken, og drikker dem med stor fornøjelse. Et brev frysetørret grøn te svarer til adskillige kopper almindelig grøn te, når det kommer til indhold af gavnlige plantenæringsstoffer, og normalt deler jeg et brev og anvender et brev til to kopper te. Jeg køber også økologisk grøn te hos Tante-T på nettet, hun har nogle virkelig skønne varianter, lige nu er min favorit Fleur de Provence. Grøn te er også velegnet som is-te i varmen, eventuelt med isterninger, frisk mynte og frisk lime. Rigtig god fornøjelse.

Du kan købe ActiGreen grøn te med pebermynte HER

Du kan købe Tante-T teer HER

Du kan også læse min artikel “Er det farligt at drikke grøn te?” HER 

Kilde: Hyung Y, et al; “Insights into antiamyloidogenic proterties of the green tea extract – epigallocatechin-3.gallate toward metal-assiciated amyloid-beta species” Prot Natl Acad Sci USA, 2013; March 5th; 110(10); pp 3743-3748.