Hampefrø er blevet voldsomt populære og helt fortjent!

Forsiden Viden og Forskning Hampefrø er blevet voldsomt populære og helt fortjent!

     2
hampefrø populære

Nyborggaard har som de eneste i Danmark genoptaget dyrkning og forarbejdning af økologiske hampefrø. Og med kæmpestor succes. Trods startvanskeligheder og udfordringer med at høste de lidt filtrede hampeplanter, så findes der altså nu i Danmark en fantastisk økologisk produktion af de sunde hampefrø. Det har foreløbigt udmøntet sig i en struttende sund og velsmagende olie og et virkelig godt hampeproteinpulver, der er både billigt og smagsneutralt.

For at dyrke hamp i Danmark skal man have tilladelse fra NaturErhverv, Lægemiddelstyrelsen og Rigspolitiet. Korna og Johannes fra Nyborggaard fortæller, at landbetjenten da også var ude at se dem godt an, før de fik tilladelse. Selvom de begge er “gamle 68’ere”, så fik de altså alligevel lov til at dyrke hamp. I Danmark er det nemlig kun tilladt at dyrke hampesorter, der indeholder under 0,2 % THC, også kaldet canabis. De sorter, der anvendes til fremstilling af hash indeholder 15-20 % THC i topskuddene.Hamp findes således i flere varianter, og du kan med sindsro spise Nyborggaards frø, proteinpulver og olie uden fare for at blive påvirket af euforiserende stoffer.

Efterspørgslen og interessen for hampefrøprodukterne har været stor, og nu har Korna og Johannes lige sået nye afgrøder, så de kan holde os velforsynede hele året. Planterne såes i det sene forår, og i løbet af 3 måneder bliver de over 2 meter høje. Hampeproteinpulveret og hampefrøolie fra Nyborggaard er fremstillet ved en enkel proces uden brug af hverken kemikalier eller tilsætningsstoffer. Det hele er økologisk, og når olien skånsomt presses ud af hampefrøene, så males resten forsigtigt, skaldelene sigtes fra, og hampeproteinpulveret, der indeholder alle essentielle aminosyrer hældes på en lys- og lufttæt emballage. Lige klar til at bruge i smoothien eller i de lækre energibars, som I kan se opskriften på længere nede.

Læs mere om hampefrø her på bloggen.