ForsidenViden og ForskningHøjt blodtryk behøver ikke at være farligt for ældre

Højt blodtryk behøver ikke at være farligt for ældre

Viden og Forskning

     2
højt blodtryk ikke farligt

Professor James Goodwin fra University of Texas, der forsker i alderdom, udtaler sig stik imod gældende praksis, når det handler om blodtryk og ældre mennesker. Han skriver i Archives of Internal Medicine, at for ældre over 85 år kan et lavt blodtryk udgøre en større trussel mod sundheden end et højt.

Han understøttes af Michelle Odden, der er forsker ved Oregon State University. Hun bekræfter, at et højt blodtryk faktisk kan være et sundhedstegn for mennesker i en høj alder. Begge forskere opfordrer til, at der foretages en revidering af de gældende retningslinier for blodtryksværdier.

Der er mange ting vi selv kan gøre, for at holde vores blodtryk sundt og i balance. Tilstrækkeligt med vand og grøntsager i løbet af dagen samt indtag af magnesium til natten hører til blandt de enkle og sunde tiltag, der kan have positiv betydning for blodtrykket.
Du kan læse mere om, hvad du kan gøre for dit blodtryk her.

Gratis e-kursus til dig

Blodsukkerkuren er et helt nyt kursus fra Madforlivet, der sendes til din email.

Kurset består af syv inspirerende moduler, der kan hjælpe dig til stabile blodsukkerniveauer, effektivt vægttab, mere energi samt indre sundhed og balance. De syv moduler sendes direkte til din email over 3 uger. Indtast din email og start dit gratis kursus i dag: