Gode Råd Mod For Højt Blodtryk

19 apr, 2017 | Viden og Forskning

Gode råd mod for højt blodtryk. Mange af os kan godt bruge et par naturlige gode råd mod forhøjet blodtryk. Forhøjet blodtryk er nemlig blevet noget nær en landeplage, og rigtig mange danskere tager hver dag medicin mod forhøjet blodtryk. Et for højt blodtryk skal tages alvorligt, men der er dog forskere som eksempelvis Professor James Goodwin fra University of Texas, der i Archives of Internal Medicine skriver, at det for ældre kan være sundere med et let forhøjet blodtryk end et for lavt. Det kan du læse mere om i artiklen, der linkes til herunder.

Ligger dit blodtryk i den høje ende, så findes der mange naturlige tiltag, som du kan afprøve, før du tyer til medicinske løsninger. Det er faktisk muligt selv at hjælpe lidt til i reguleringen af blodtrykket.

Blodtrykket måles i det systoliske – det er det tal, der er højest, og det diastoliske blodtryk.Tallene varierer livet igennem, men det bedste er dog, såfremt det systoliske tryk holder sig under 140 og det diastoliske under 85. Det er godt at være opmærksom på, at blodtrykket kan stige ved nervøsitet og anstrengelse. Så hvis du har taget trapperne op til lægen på femte sal, så er det en god ide lige at sætte sig i venteværelset et kvarters tid, før blodtrykket måles.

Noget af det første du selv kan gøre, hvis blodtrykket er blevet for højt, er at se på, om du drikker nok vand. Du skal helst drikke 1½-2 liter vand om dagen, og det kan IKKE erstattes af kaffe, sort te, sodavand eller saftevand. Tværtimod. For hver kop kaffe vi drikker, vil det være optimalt om vi drak yderligere et glas vand, for kaffe virker vanddrivende. Sukkerholdige drikke skal vi efter min mening holde os helt fra – også dem i light versioner.

Dernæst kan det være godt at se på, om du har tilstrækkeligt høje D vitamin niveauer. Tilstrækkeligt høje D3 vitamin niveauer har en blodtrykssænkende effekt. Masser af økologiske, grønne grønsager som kål, broccoli, spinat og andre grønne grønsager er fyldt med organiske mineraler, der også hjælper med afbalanceringen af blandt andet blodtrykket. Det optimale er at spise 500 gram økologiske grønsager om dagen, for det er grønsagerne, der har størst sundhedsfremmende effekt. Det kræver lidt planlægning og måske inspiration til flere grønne retter samt til grønsagsrige safter og smoothies. Du kan derfor finde masser af grønsagsrige opskrifter her på siden, også på den fantastisk delikate og blodtrykssænkende rødbedesaft (du kan finde link til opskrift herunder).

Gode råd mod for højt blodtryk

Dit indtag af salt kan også have betydning. Ved at anvende uraffineret flagesalt, Himalayasalt eller Læsøsalt, så tilfører du livsvigtige næringsstoffer. Gå i en stor bue udenom industrisalt, færdigretter, fast food, kødpålæg, leverpostej og andre konventionelle, industrielt forarbejdede produkter, der er tilsat megen raffineret industrisalt.

Gode råd mod for højt blodtryk

Rygning kan også influere negativt på blodtrykket ligesom alkohol og sukker. Lakrids er det bedst helt at undgå, hvis blodtrykket er for højt. Hvis du tager medicin, kan det være en rigtig god ide at læse indlægssedlen, idet mange typer smertestillende medicin samt P-piller kan have den uønskede bivirkning, at de virker forhøjende på blodtrykket.

Daglig motion og meditation er befordrende, ligesom det er godt at være opmærksom på kvaliteten af de kosttilskud, du eventuelt tager hver dag. Kalkpiller, der indeholder calciumcarbonat, kan virke forstyrrende ind på den indre biokemiske balance og dermed også på blodtrykket. Dermed kan de kalkpiller, som mange læger anbefaler hver dag, være med til at skabe hjerteproblemer og for højt blodtryk, som så i mange tilfælde igen medicineres. Tager du kalktilskud, så læs artiklen om farlige kalkanbefalinger herunder.

Der er, som det fremgår her, masser at gøre. Også når det gælder for højt blodtryk kan sunde mad- og livsstilsvaner hjælpe til balancering helt naturligt. Du kan læse mere om risikoen ved at tage blodtrykssænkende medicin herunder.

Læs også:

Potentielt farlige kalkanbefalinger

Blodtryksmedicin kan øge risikoen for visse former for kræft   
Højt blodtryk behøver ikke at være farligt for ældre
D vitamin kan sænke dit blodtryk
Blodtrykssænkende rødbedesaft
Drik vand
Magnesium – det oversete mineral
K2 vitamin – anbefalinger og advarsler
Food state vitaminer og mineraler
D-vitamin tilskud ER vigtigt!

Var du tilfreds med denne artikel med gode råd mod for højt blodtryk? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!