Sænk dit blodtryk med rødbedesaft

Forsiden Viden og Forskning Saenk dit blodtryk med roedbedesaft - helt naturligt. Rødbedesaft kan saenke dit blodtryk let og effektivt viser ny forskning. Rødbeders hoeje indhold

     6
Saenk dit blodtryk med roedbedesaft

Sænk dit blodtryk med rødbedesaft – helt naturligt. Rødbedesaft kan sænke dit blodtryk let og effektivt viser ny forskning. Rødbeders høje indhold af naturligt nitrat og andre mineraler og sporstoffer kan have en overordentlig positiv indvirkning på dine indre balancer, herunder dit blodtryk. Blot 1-2 dl friskpresset rødbedesaft dagligt er således en af de mest effektive, naturlige midler til afbalancering af blodtrykket.

En ny meta analyse konkluderer, at rødbedesaft har blodtrykssænkende effekt, og i et af de medtagne studier målte forskerne blodtrykket på forsøgsdeltagerne over en 24-timers periode efter indtagelse af enten fire doser rødbedesaft (i alt 100 g) eller vand. De målte også nitrat niveauet i urinen før indtagelse og op til 24 timer senere. De fandt at at såvel det systoliske som det diastoliske blodtryk blev sænket over en periode på 24 timer blandt de deltagere, der indtog rødbedesaft, i forhold til blot at drikke vand. Forskerne konkluderede, at effekten af en dosis på 100 g rødbedesaft var særdeles positiv i forhold til deltagernes blodtryk. Disse resultater styrker beviserne for, at mineralrige grøntsager som rødbeder kan sænke blodtrykket.

Referencer: Bahadoran Z1, Mirmiran P2, Kabir A3, Azizi F4, Ghasemi; The Nitrate-Independent Blood Pressure-Lowering Effect of Beetroot Juice: A Systematic Review and Meta-Analysis; Adv Nutr. 2017 Nov 15;8(6):830-838. doi: 10.3945/an.117.016717. Print 2017 Nov.

Det er også en god ide at drikke tilstrækkeligt med vand, hvis dit blodtryk er for højt. Alene det at drikke tilstrækkeligt med frisk og rent vand hver dag, kan have en positivt afbalancerende effekt på blodtrykket. Det kan du læse mer om HER 
Du kan læse mere om, hvordan tilstrækkeligt høje mængder D vitamin også kan sænke blodtrykket HER 
Du kan finde opskriften på en lækker opskrift på Rødbedejuice HER
Du kan finde opskriften på en smoothie med rå rødbede HER
Du kan finde opskriften på rødbedesuppe HER

Var du tilfreds med denne artikel, så må du meget gerne like den eller “synes godt om” den herunder. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.