Drik vand!

Forsiden Viden og Forskning Drik vand, saerligt i denne varme og solrige tid er det vaesentligt at drikke tilstraekkeligt med rent og friskt vand. 

     6
Drik vand

Det er vigtigt at drikke tilstrækkeligt med rent og friskt vand, særligt når det er sommer og solen bager.

Drik vand, særligt i denne varme og solrige tid er det væsentligt at drikke tilstrækkeligt med rent og friskt vand.

Vi består af vand. Cirka 70% af vores kropsvægt er vand, så vand er ganske enkelt livsnødvendigt for os. Vi glemmer det bare tit og ofte, det med at drikke tilstrækkeligt med vand. Mange tror måske også at den daglige kaffe, te eller sodavand tæller med i regnskabet. Det gør det bare ikke – tværtimod. Disse drikke tilfører ikke den nødvendige væske, men kan derimod dræne kroppen yderligere. I princippet burde hver kop kaffe udløse indtag af et ekstra stort glas vand. Drik vand!

Vi udskiller godt og vel to liter væske i døgnet. Det sker via urin, afføring og sved, men også via lungerne. Derfor er det vigtigt, at vi tilfører samme mængde rent og friskt drikkevand hver dag. Det kan dog være en god ide at drikke vandet løbende henover dagen, da det således optages mest effektivt. Vores vandbehov er også afhængig af den individuelle kropsvægt.

Vi menneskers behov for vand er større idag end det var tidligere. Det skyldes vores levevis og den mad vi spiser. Maden er mere forarbejdet og koncentreret, vi stresser mere og lever med forurening og kemi omkring os. Vort høje indtag af kaffe, alkohol og tobak spiller også en rolle. Vi har også større behov for rent og sundt vand, når det er varmt og solen skinner. Alle disse faktorer øger vort behov for vand.

Rigtig mange mennesker går rundt og er konstant dehydrerede uden at vide det. Vi tænker ikke på vand som et livsnødvendigt næringsstof, og det er blevet naturligt at tage medicin mod symptomer som eksempelvis forhøjet blodtryk, der ofte kan afhjælpes ved blot at indtage tilstrækkeligt med rent vand.

Du kan prøve infused water, hvor du tilsætter bær, frugt, agurk eller andet til vandet. Her kan du læse mere om infused water

De hyppigste symptomer på vandmangel er:

Træthed
Forstoppelse
For højt blodtryk
For højt kolesterol
Overvægt
Tidlig aldring
Tør hud og læber
Diffushed
Svimmelhed

At drikke tilstrækkeligt med vand er afgørende for et godt helbred og et langt liv i sundhed. Drik gerne 1 1/2 – 2 liter vand om dagen. Her i sommervarmen kan det være aktuelt med mere, og det er en gave din krop vil elske. Så drik vand! Er du utryg ved kvaliteten af dit drikkevand, så kan du prøve det geniale keramiske filter, der renser dit vand. Du kan læse mere HER

Her kan du læse mere om Infused water – vand med smag
Du kan læse om, hvorfor vand til hver en tid er bedre end sodavand og light sodavand  HER 

Var du tilfreds med denne artikel om at drikke tilstrækkeligt med vand? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.