Rensning af drikkevand for PFAS og pesticider – sådan gør du

Forsiden Viden og Forskning Rensning af drikkevand for PFAS og pesticider – sådan gør du

     4
Nu kan du selv rense dit drikkevand for PFAS og pesticider

Nu kan du selv rense dit drikkevand for PFAS og pesticider!

Den danske regering oplyser, at de arbejder på et generelt forbud i EU af de giftige fluorstoffer, som også kaldes PFAS. Dels har et sådant forbud lange udsigter, dels er det jo som at forsøge at slukke en skovbrand med en vandpistol.

Derfor har jeg lavet dette skriv med en god løsning på, at du allerede nu kan rense dit drikkevand derhjemme – og dermed slipper for at skulle købe det, i øjeblikket, renere flaskevand.

Derfor skal vi rense vores drikkevand

Forbruget af PFAS har været stærkt stigende i Danmark i de seneste år, og miljøministeren udtaler, at der kan være fluorstoffer af essentiel betydning for vores samfund, som ikke skal forbydes. Ja, beklager, men jeg tænker mit???

En af de største kilder til eksponering fra PFAS og PFOS her i Danmark er vores drikkevand. Vi drikker, i modsætning til i mange andre lande, vores grundvand, og grundvandet i Danmark er mange steder forurenet af både pesticider og PFAS-stoffer.

Rigtig mange er foruroligede over denne forurening og ønsker derfor helt naturligt at vide, hvordan de effektivt kan sikre sig selv og deres familier rent drikkevand?

Sådan renser du dit drikkevand – brug godkendt vandrensemaskine

Helt nye undersøgelser, foretaget på det anerkendte laboratorium Eurofins, viser, at den enkelte familie kan rense deres drikkevand fuldstændigt for PFAS og pesticider.

Du kan rense dit drikkevand via en kombination af et keramisk filter samt en vandrensemaskine eller via en vandrensemaskine med dobbelt filtre. Det renser drikkevandet effektivt for PFAS og pesticider – faktisk 100%.

Den bedste vandrenser til drikkevand

De forurenede vandprøver er indsamlet på Fanø, hvor PFOS- og PFAS-niveauerne i drikkevandet ligger på cirka 4na/l. Det er det dobbelte af den i Danmark fastsatte grænseværdi på 2 ng/l.

Resultaterne af disse vandanalyser er solide og har ganske overbevisende vist, at drikkevandet blev renset fuldstændigt til et niveau på: 0,000ng/l. Maskinerne kan let installeres hjemme i køkkenet eller bryggerset, hvor de kobles til vandhanen.

Vandrensemaskine til rensning af drikkevand derhjemme
Brug denne maskine til at rense drikkevandet derhjemme

Det er Sundt-vand.com, der her i Danmark står bag disse maskiner og nye laboratorieundersøgelser. De har løbende foretaget undersøgelser af deres forskellige rensefiltre og maskiners effektivitet i forhold til drikkevandet.

Disse analyser er de første på PFAS og PFOS, og disse helt nye målinger dokumenterer, at du derhjemme let og effektivt kan fjerne de ikke-nedbrydelige og sundhedsskadelige PFAS-stoffer + uønskede pesticider fra dit drikkevand.

Vandrenser til hjemmet – hvad skal du være opmærksom på?

Jeg anbefaler altså ovenstående metode til vandrensning, men hvis du selv vil på jagt, skal du være opmærksom på følgende:

  • Der foreligger dokumentation for vandrenserens metode
  • Vandrenseren kan imødekomme din families behov
  • Du vælger en vandrenser, der er til at betale – og ikke løber op i dyre vedligeholdelsesomkostninger

Hvordan tester man selv sit drikkevand?

Det er desværre ikke så enkelt at teste sit drikkevands kvalitet. Du kan enten sende det ind til et privat laboratorie og betale dem for en analyse, eller du kan investere i en såkaldt TDS-måler.

Kan man rense regnvand og bruge det til drikkevand?

Som udgangspunkt vil svaret være nej, da processen vil være noget mere kompleks end simpelt postevand, og du dermed vil skulle bruge mere udstyr end en vandrenser.

Du vil dog kunne bruge regnvandet til almene formål såsom at vande haven og gøre rent.

Her kan du læse mere om Sundt-vand.com

Her kan du læse artiklen Lad os gøre vand til et tema i valgkampen
Her kan du læse artiklen Forbyd fluorstoffer Nu

Var du tilfreds med denne artikel Nu kan du selv rense dit vand for PFAS og PFOS? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.