Rensning af drikkevand for PFAS og pesticider – sådan gør du

19 jan, 2022 | Viden og Forskning

Nu kan du selv rense dit drikkevand for PFAS og pesticider!

Den danske regering oplyser, at de arbejder på et generelt forbud i EU af de giftige fluorstoffer, som også kaldes PFAS. Dels har et sådant forbud lange udsigter, dels er det jo som at forsøge at slukke en skovbrand med en vandpistol.

Derfor har jeg lavet dette skriv med en god løsning på, at du allerede nu kan rense dit drikkevand derhjemme – og dermed slipper for at skulle købe det, i øjeblikket, renere flaskevand.

Derfor skal vi rense vores drikkevand

Forbruget af PFAS har været stærkt stigende i Danmark i de seneste år, og miljøministeren udtaler, at der kan være fluorstoffer af essentiel betydning for vores samfund, som ikke skal forbydes. Ja, beklager, men jeg tænker mit???

En af de største kilder til eksponering fra PFAS og PFOS her i Danmark er vores drikkevand. Vi drikker, i modsætning til i mange andre lande, vores grundvand, og grundvandet i Danmark er mange steder forurenet af både pesticider og PFAS-stoffer.

Rigtig mange er foruroligede over denne forurening og ønsker derfor helt naturligt at vide, hvordan de effektivt kan sikre sig selv og deres familier rent drikkevand?

Sådan renser du dit drikkevand – brug godkendt vandrensemaskine

Helt nye undersøgelser viser, at den enkelte familie kan rense deres drikkevand fuldstændigt for PFAS og pesticider.

Du kan rense dit drikkevand via en kombination af et keramisk filter samt en vandrensemaskine eller via en vandrensemaskine med dobbelt filtre. Det renser drikkevandet effektivt for PFAS og pesticider – faktisk 100%.

Den bedste vandrenser til drikkevand

De forurenede vandprøver er indsamlet på Fanø, hvor PFOS- og PFAS-niveauerne i drikkevandet ligger på cirka 4na/l. Det er det dobbelte af den i Danmark fastsatte grænseværdi på 2 ng/l.

Dir drikkevand kan renses fuldstændigt til et niveau på: 0,000ng/l. Maskinerne kan let installeres hjemme i køkkenet eller bryggerset, hvor de kobles til vandhanen.

Vandrensemaskine til rensning af drikkevand derhjemme

Det er Sundt-vand.com, der her i Danmark står bag disse maskiner. De har løbende foretaget undersøgelser af deres forskellige rensefiltre og maskiners effektivitet i forhold til drikkevandet.

Disse analyser er de første på PFAS og PFOS, og disse målinger viser, at du derhjemme let og effektivt kan fjerne de ikke-nedbrydelige og sundhedsskadelige PFAS-stoffer + uønskede pesticider fra dit drikkevand.

Vandrenser til hjemmet – hvad skal du være opmærksom på?

Jeg anbefaler altså ovenstående metode til vandrensning, men hvis du selv vil på jagt, skal du være opmærksom på følgende:

  • Vandrenseren kan imødekomme din families behov
  • Du vælger en vandrenser, der er til at betale – og ikke løber op i dyre vedligeholdelsesomkostninger

Hvordan tester man selv sit drikkevand?

Det er desværre ikke så enkelt at teste sit drikkevands kvalitet. Du kan indsende en vandprøve til et privat laboratorium og betale dem for en analyse.

Kan man rense regnvand og bruge det til drikkevand?

Som udgangspunkt vil svaret være nej, da processen vil være noget mere kompleks end simpelt postevand, og du dermed vil skulle bruge mere udstyr end en vandrenser.

Du vil dog kunne bruge regnvandet til almene formål såsom at vande haven og gøre rent.

Reference: PFAS exposure and risk of cancer   

Her kan du læse mere om Sundt-vand.com
Her kan du læse artiklen Lad os gøre vand til et tema i valgkampen
Her kan du læse artiklen Forbyd fluorstoffer Nu

Var du tilfreds med denne artikel Nu kan du selv rense dit vand for PFAS og PFOS? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!