Forbyd Fluorstoffer NU

20 jul, 2022 | Viden og Forskning

Langt om længe er der kommet fokus på de særdeles giftige flourstoffer, pesticidrester, svampemidler og de mange andre sundhedsskadelige stoffer, der nu har ødelagt vores grundvand og drikkevand og dermed udgør en alvorlig trussel mod vi danskeres sundhed. Vi er et af de få lande, der har kunnet drikke vores grundvand, men nu grundvandet ødelagt af forurening. Personligt har jeg interesseret mig for og skrevet om problemet i mere end ti år, nu er udfordringerne så store, at de ansvarlige politikere må tage affære og forbyde fluorstoffer, skadelige pesticider og rense vandet før, det sendes ud til alle os danskere. Og det skal være NU!

Verdens førende forskere har i mange år advaret os imod brugen af disse mange giftige stoffer, hvor PFAS fluorstofferne udgør den mest uhyggelige trussel. PFAS er betegnelsen for flere tusinde svært nedbrydelige kemikalier, der også kaldes for ikke-nedbrydelige fluorstoffer eller med et andet ord – evighedskemikalier. De er overalt, også i vores drikkevand. Og de forsvinder, nedbrydes eller udskilles ikke. Fluorstofferne kan påvirke vores hormon- og immunforsvar negativt, er kendt for at øge risikoen for visse former for kræft, kan skade vores reproduktionsevne og nedsætte effekten af vacciner.

Fakta om fluorstoffer
Fluorstoffer kendes også under betegnelsen PFAS og er betegnelsen for en samling af mange tusinde ikke-nedbrydelige stoffer.
Fluorstofferne kaldes også for evighedeskemikalier, fordi er ikke-nedbrydelige og vanskelige at udskille fx. fra menneskekroppen.
Derimod er flere af stofferne, herunder PFOS og PFOA klassificeret som kræftfremkaldende. De er giftige, skadelige, hormonforstyrrende
og kan nedsætte reproduktionsevnen og effekten af vacciner.
Fluorstoffer som PFAS, PFOS og PFOA er bredt anvendt blandt andet i møbelfremstillingen, bilindustrien, tøjindustrien (Goretex),
til teflonbelægninger og coating. Fluorstoffer har også tidligere været anvendt i brandslukningsskum med mere.
Der findes mange tusinde forskellige fluorstoffer, og kun ganske få er undersøgt. Der er dog formodning om, at de alle er lige sundhedsskadelige.

Grundvandet er forurenet og bør renses

I de seneste måneder har man næsten dagligt i medierne kunne læse om den omfattende og uhyggelige forurening af drikkevandsboringer, vandløb og mennesker med giftige fluorstoffer, der går under fælles betegnelsen PFAS.

Nu skulle man tro, at denne viden fik landets politikere op ad stolene for omgående at tage affære. Men nej. Der sker INTET, for at sige slet INTET. Ingen tiltag overhovedet for at sætte gang i den helt og aldeles nødvendige rensning af vores drikkevand. Udfordringerne med anvendelsen af flourstoffer har været kendt i mange år, og i 2009 kom de endelig på listen over de særdeles sundhedsskadelige POP-stoffer, Persistent Organic Pollutants. Trods denne viden, har man side 2017 tilladt industrien at FIREDOBLE forbruget af de selvsamme flourstoffer. Stoffer, der gør os syge og ikke kan fjernes. Hvad er det da for noget? Emnet omkring forurenet drikkevand i Danmark italesættes slet ikke. Derimod virker det som om alle i og omkring regeringen er både blinde og døve overfor denne opgave.

I denne tid, hvor sundhedsvæsenet er i knæ, mangler hænder og patienterne oplever årelange ventelister, burde det være topprioritet og sund logik at forebygge sygdom, hvor man kan. Og her er et forbud mod fluorstoffer og pesticider samt omgående iværksættelse af rensning af drikkevandet uden tvivl områder, der bør og skal fokuseres på. NU. Vi har redskaberne, men den politiske vilje mangler. Det er beskæmmende, og efter min mening udvisning af en helt utrolig arrogance overfor landets borgere og vores allesammens sundhed at forsøge at tie sagen ihjel.

Personligt har jeg i mange år renset mit vand med et keramisk filter, der fjerner 99,9 % af de skadelige stoffer i mit vand. Filteret koster imellem 1000-2000 kroner, afhængig af, om du ønsker plastik eller rustfrit stål. Det skal rengøres en gang om måneden og udskiftes en gang om året.

Du kan læse mere om filteret HER
Du kan læse artiklen herom Vandværkernes SOS, men er der nogen, der lytter?  
Du kan læse artiklen Så rens da det vand

Var du tilfreds med denne artikel Forbyd Fluorstoffer NU? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!