Hold dit blodsukker stabilt

Forsiden Viden og Forskning Hold dit blodsukker stabilt. Hvis du gerne vil have det godt og leve laenge, så er noget af det bedste, du selv kan goere, at holde styr på dit blodsukker. 

     4

Hold dit blodsukker stabilt. Hvis du gerne vil have det godt og leve længe, så er noget af det bedste, du selv kan gøre, at holde styr på dit blodsukker.

Ustabilt blodsukker og deraf følgende høje insulinniveauer kan stresse din krop, ælde dig før tid og tilmed øge din risiko for inflammation. Graden af inflammation i kroppen har afgørende betydning for udviklingen af stort set alle velfærdssygdomme.

Insulin er et livsvigtigt hormon, der produceres i bugspytkirtlen. Mennesker, der lider af type 1 diabetes kender til fulde nødvendigheden af tilstrækkelige mængder insulin, for dem er det afgørende at tage insulin hver dag. Men ligeså væsentligt et hormon det er, ligeså uhensigtsmæssigt megen ravage kan det skabe, hvis det optræder i for store mængder. Insulin er som et tveægget sværd. Det kan være såvel livsafgørende som livstruende. At holde balancen kan derfor være din nøgle til et langt liv i sundhed.

Når vi spiser vores mad, så udskilles der helt automatisk insulin fra bugspytkirtlen. Mængden der udskilles afhænger af, hvad vi spiser og kombinationen af det vi spiser. Insulin hjælper sukkerstofferne fra maden ind i cellerne, så de kan blive omdannet til energi. Når sukkeret er transporteret væk fra blodet og ind i cellerne, så skal insulinniveauerne gerne falde igen. Hos rigtig mange mennesker sker det bare desværre ikke. Det betyder, at mange går rundt med konstant forhøjede insulinniveauer i kroppen. Det kan være ødelæggende og degenererende. Det kan øge risikoen for udvikling af type II diabetes, den såkaldte gammelmandssukkersyge, af demens, det kan ælde dig før tid og det kan hindre vægttab. Derfor kan du med stor fordel gøre en indsats for at styre dit blodsukker i dagligdagen, og dermed undgå blodsukker rutcheture samt at insulin lægger unødigt pres på din krop. Her er mine bedste råd til stabilt blodsukker:

1. Gå i en stor bue udenom alt sukker, hvidt brød, hvid pasta, anden stivelse og alkohol i dagligdagen

2. Kombiner dine måltider, så du til alle måltider spiser såvel kvalitets proteiner, godt fedt samt masser af økologiske grønsager og bær

3. Drik gerne to liter vand dagligt. Det kan ikke erstattes af sodavand eller saft, som det er bedst helt at undgå, også i light udgaver. Kunstige sødestoffer kan ligesom sukker påvirke bugspytkirtlen, så den udskiller insulin

4. Gå en lang tur i rask tempo mindst 45 minutter hver dag. Det kan også være en cykeltur eller svømning eller andet, hvad du bedst kan lide, men du må gerne få lidt sved på panden

5. Sørg for mindst syv timers søvn i fuldstændigt mørke

6. Vær yderst opmærksom på skjult sukker i fødevarer, da der tilsættes sukker i rigtig mange produkter som eksempelvis ketchup, salater, færdige kartofler, saucer etc.

7. Har du problemer med blodsukker- og insulinniveauer, er du insulinresistent eller har du type II diabetes, så kan du forsøge at kombinere din daglige sunde mad, din vitaminpille og fiskeoliekapsel med GlycemicPro fra Life Extension. Det er et forholdsvist nyt produkt, der indtages sammen med et måltid og det har i studier vist gode resultater i relation til nedbringelse af den glykæmiske belastning. GlycemicPro indeholder nemlig naturlige stoffer, der omdanner stivelse til fibre.

Læs mere om blodsukker og sukkersyge HER 
Du kan tage Madforlivets Blodsukkerkuren, et e-kursus , der er helt gratis HER

Var du tilfreds med denne artikel om hold dit blodsukker stabilt? Så må du meget gerne klikke “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.