Sukkersyge – Hvert syvende sekund dør et menneske af sukkersyge

Forsiden Viden og Forskning Sukkersyge – Hvert syvende sekund dør et menneske af sukkersyge

     1
sukkersyge

Hvert syvende sekund dør der et menneske af sukkersyge! Dette gør sukkersyge eller diabetes til en af de hastigst voksende sygdomme i verden, og det menes at ca. 366 mio. mennesker verden over lider af sygdommen.

Man skelner mellem type I og type II diabetes, sidstnævnte er den mest udbredte, og også den sygdom der tidligere blev kaldt “gammelmandssukkersyge”. Det var ældre mænd med et liv i vellevned, som det hed, der udviklede denne sygdom. I dag er det ikke kun gamle mænd, der får denne lidelse, det er alt lige fra små børn til unge samt mænd og kvinder i deres bedste alder. Sygdommen kan have fatale konsekvenser for de indre kropslige balancer, for noget af det værste vi kan byde kroppen er for høje blodsukkerniveauer. Det kan påvirke stort set alle kropslige balancer negativt, og kan føre til en form for “karamellisering” af de små kappilærer, til nedsat immunforsvar, hormonubalancer og et mindre velfungerende nervesystem.

Der er ingen tvivl om, at vores nutidige levevis spiller en rolle. Stress, manglende motion og alt for meget sukker, hvidt brød og alkohol kan medvirke til et ustabilt blodsukker. Det kan føre til insulinresistens, et forstadie til sukkersyge, hvor en overbelastet bugspytkirtel producerer en masse insulin, der ikke kan formidle den ønskede transport af glucose ind i cellerne. Resultatet er bl.a. stor træthed og manglende evne til at tabe i vægt. Denne lidelse bevirker som regel også uønskede fedtdepoter, som oftest placeret lige midt på maven.

Men netop med insulinresistens og type II sukkersyge er der masser vi selv kan gøre. De kropslige ubalancer kan rettes op igen via en blodsukkerstabilisrende kost, stresshåndtering og daglig motion. Udelad sukker, hvidt brød og alkohol fra din kost, spis groft og fiberrigt, masser af grøntsager og gode olier, drik vand og motioner til. Efter et par måneder vil du se, at det nytter. Din krop responderer med stor tilfredshed, for vi er ganske enkelt ikke designet til de store mængder sukker, hvidt brød, pasta og alkohol, som mange sætter til livs hver dag. Det er uden tvivl tidens svøbe og kan sammen med en stressende dagligdag med for lidt tid til egenomsorg og gåture i den friske luft, føre til insulinresistens og type II diabetes.

Husk også at mange kunstige sødemidler kan påvirke bugspytkirtlen, der tror det er sukker du spiser, og dermed udskiller insulin. Hvis dit mål er et mere stabilt blodsukker, mere energi og større insulinfølsomhed, så skal du lade være med at spise og drikke disse. De er ikke sunde eller gode for dig.

Det handler om at give kroppen ro fra de fødevarer og ting i hverdagen, der kan provokere blodsukkeret og dermed udskillelsen af insulin. Arbejd støt og roligt henimod et stabilt blodsukker via mindre og fuldtnærende grønne måltider, drik masser af vand, motioner dagligt og sørg for en god nattesøvn. Så er du et godt stykke på vejen til større sundhed.

Læs også:
Gode råd mod ustabilt blodsukker
Ny forskning konkluderer, at Light sodavand feder
Pas på dit blodsukker… kl. 15:23!
Hold blodsukkeret stabilt med mandler