Sukkersyge – Hvert syvende sekund dør et menneske af sukkersyge

1 nov, 2011 | Viden og Forskning

Hvert syvende sekund dør der et menneske af sukkersyge! Dette gør sukkersyge eller diabetes til en af de hastigst voksende sygdomme i verden, og det menes at ca. 366 mio. mennesker verden over lider af sygdommen.

Man skelner mellem type I og type II diabetes, sidstnævnte er den mest udbredte, og også den sygdom der tidligere blev kaldt “gammelmandssukkersyge”. Det var ældre mænd med et liv i vellevned, som det hed, der udviklede denne sygdom. I dag er det ikke kun gamle mænd, der får denne lidelse, det er alt lige fra små børn til unge samt mænd og kvinder i deres bedste alder. Sygdommen kan have fatale konsekvenser for de indre kropslige balancer, for noget af det værste vi kan byde kroppen er for høje blodsukkerniveauer. Det kan påvirke stort set alle kropslige balancer negativt, og kan føre til en form for “karamellisering” af de små kappilærer, til nedsat immunforsvar, hormonubalancer og et mindre velfungerende nervesystem.

Der er ingen tvivl om, at vores nutidige levevis spiller en rolle. Stress, manglende motion og alt for meget sukker, hvidt brød og alkohol kan medvirke til et ustabilt blodsukker. Det kan føre til insulinresistens, et forstadie til sukkersyge, hvor en overbelastet bugspytkirtel producerer en masse insulin, der ikke kan formidle den ønskede transport af glucose ind i cellerne. Resultatet er bl.a. stor træthed og manglende evne til at tabe i vægt. Denne lidelse bevirker som regel også uønskede fedtdepoter, som oftest placeret lige midt på maven.

Men netop med insulinresistens og type II sukkersyge er der masser vi selv kan gøre. De kropslige ubalancer kan rettes op igen via en blodsukkerstabilisrende kost, stresshåndtering og daglig motion. Udelad sukker, hvidt brød og alkohol fra din kost, spis groft og fiberrigt, masser af grøntsager og gode olier, drik vand og motioner til. Efter et par måneder vil du se, at det nytter. Din krop responderer med stor tilfredshed, for vi er ganske enkelt ikke designet til de store mængder sukker, hvidt brød, pasta og alkohol, som mange sætter til livs hver dag. Det er uden tvivl tidens svøbe og kan sammen med en stressende dagligdag med for lidt tid til egenomsorg og gåture i den friske luft, føre til insulinresistens og type II diabetes.

Husk også at mange kunstige sødemidler kan påvirke bugspytkirtlen, der tror det er sukker du spiser, og dermed udskiller insulin. Hvis dit mål er et mere stabilt blodsukker, mere energi og større insulinfølsomhed, så skal du lade være med at spise og drikke disse. De er ikke sunde eller gode for dig.

Det handler om at give kroppen ro fra de fødevarer og ting i hverdagen, der kan provokere blodsukkeret og dermed udskillelsen af insulin. Arbejd støt og roligt henimod et stabilt blodsukker via mindre og fuldtnærende grønne måltider, drik masser af vand, motioner dagligt og sørg for en god nattesøvn. Så er du et godt stykke på vejen til større sundhed.

Læs også:
Gode råd mod ustabilt blodsukker
Ny forskning konkluderer, at Light sodavand feder
Pas på dit blodsukker… kl. 15:23!
Hold blodsukkeret stabilt med mandler

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!