Hyben, tips og tricks

7 aug, 2014 | Viden og Forskning

Nu er det tid for skønne og næringsrige hyben. De er omkring os lige nu, klar til at plukke og bruge i enten marmelader, kager eller smoothies. De er sunde, sprængfyldt med C vitaminer og andre gode sager og tilskrives antiinflammatorisk effekt. Det, at fjerne de genstridige kerner, kan dog være et stort arbejde, og afholder mange fra at kaste sig ud i at anvende de sunde hyben, men der er faktisk et par ret gode tricks til effektiv og hurtig udkerning.
1. Skær top og bund af, rens hybenbærrene, flæk dem og frys dem ned. De genstridige kerner er langt lettere at fjerne fra frosne hyben med en teske, end fra friske.
2. Skær top og bund af, rens hybenbærrene, flæk dem og blend dem i mindre portioner. Læg herefter mosen i et stort glas med vand. Da kernerne vejer mindre end bærrene, vil de flyde ovenpå, og kan således let fjernes. Tilbage har du en hybenmos, som kan anvendes til nedenstående marmelade, til kager eller i smoothies.
P.S. Det er bedst at fjerne kernerne, da de også er kendt som “Kløpulver”, og kan fremkalde ubehagelig kløe, hvis de kommer på kroppen eller spises.
Du kan finde opskriften på hybenmarmelade HER
Du kan læse mere om inflammation HER

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtig mange beskyttende funktioner i...

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!