K2 vitamin kan forebygge åreforkalkning

9 maj, 2015 | Viden og Forskning

K2 vitamin kan forebygge åreforkalkning. Det viser et helt nyt studie, udført af forskere fra Universitetet i Maastricht. De påviste, at et dagligt tilskud af K2 vitamin over en treårig periode, blandt en gruppe postmeopausale kvinder, forbedrede testdeltagernes blodåreelasticitet markant. Derved vil risikoen for udvikling af åreforkalkning kunne mindskes.

Studiet var et dobbelt placebo randomiseret interventions studie, hvor ovennævnte forsøgsdeltagere dagligt fik 180 mcg K2 vitamin. Deres positive resultat skal ses i forhold til den anden gruppe af testpersoner, der fik placebo, og som ikke havde samme fine resultater. I alt deltog 244 kvinder i studiet.

Denne forskning viser en tydelig sammenhæng imellem indtag af K2 vitamin (180 mcg dagligt over 3 år) og så bedring af hjertekarsundheden. Det er første gang nogensinde, at et enkelt stof har kunnet vise så positive resultater i forhold til bedring af blodåreelasticiteten og dermed i forebyggelsen af åreforkalkning og hjertekarsygdomme. Ingen lægemidler har kunnet påvise samme store effekt som et dagligt indtag af K2 vitamin har vist. Nye studier er undervejs med tilskud af K2 vitamin. I disse nye studier har man inddraget flere testpersoner og denne gang valgt mennesker, der er i særlig risiko for udvikling af åreforkalkning. Glemte også lige at tilføje, at der ingen bivirkninger blev fundet ved ovennævnte behandling.
Kilde: Thrombosis and Haemostasis (2015)

Du kan læse mere om K vitamin og hvor du får det fra HER

Var du tilfreds med denne artikel, så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder eller til at dele den med dine venner. Du kan også tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev, der udkommer en gang om måneden med nyt om mad og sundhed og inspirerende opskrifter.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!