Kål og Kræft

Forsiden Viden og Forskning Kål og Kræft

     3
kål og kræft

Meget tyder på, at kræftceller ikke kan lide kål. Spis derfor gerne masser af kål i alle variationer. Grønkål, rosenkål, spidskål, rødkål, blomkål og broccoli er alle fantastiske fødevarer, som hjælper mod kræft. Kål indeholder ikke alene fibre, som har betydning for tarmsundheden og som øger udskillelsen af brugt kolesterol og østrogener. De indeholder også en lang række gavnlige næringsstoffer som vitaminer, flavonoider og andre plantenæringsstoffer. Mange typer kål kan hjælpe kroppen til afgiftning og være med til at forebygge sygdom. Jo mere kål der er på middagsbordet, jo mere jubler fordøjelsen, jo hurtigere bliver vi mætte og jo sundere bliver vi.

Køb sæsonens økologiske kåltyper og tilbered dem nænsomt og delikat. Snit kålen helt fint, for eksempel spidskål, grønkål, hvidkål eller rødkål. Mariner den fintsnittede kål i en lækker dressing med ekstra jomfruolivenolie, honning og citron og smag til med krydderier og krydderurter og lad det stå og trække en halv times tid før servering. Kombiner det med æblestykker og hakkede valnødder eller mandler. Rosenkål kan hakkes fint med æbler og vendes i en lækker dressing med olivenolie, honning og citron. Lad det trække og tilsæt mandler eller sesamfrø. Det smager fantastisk. Rå blomkål kan blendes og vendes i en lækker dressing med Acido, sennep, honning og krydderurter og kombineres med rødløg, tomater og ærter til en meget lækker cremet salat. Spidskål kan snittes fint og vendes på panden med hvidløg, chili, revet gulerod og til sidst lidt Acido og krydderurter. Grønkål snittes fint som persille og kombineres med let svitsede stykker af peberfrugter i forskellige farver, valnødder og en lækker olivenoliedressing. Damp broccoli i buketter, bland med æblestykker og lav en dressing af blendet, kogt selleri blandet med honning, sennep. Pres kål i den friske grønsagssaft, og der er masser af andre muligheder. Jeg vil blot sige; Kast jer ud i kålrige måltider, det er super sundt og smager godt, og det allerbedste er, at kræftcellerne ikke kan lide det.

Du kan læse meget mere om kål her

Du kan finde flere lækre salater med kål her

Kilde: Anna Hsu, Carmen P Wong, Zhen Yu, David E Williams, Roderick H Dashwood, Emily Ho. Promoter de-methylation of cyclin D2 by sulforaphane in prostate cancer cells. Clinical Epigenetics, 2011; 3 (1): 3 DOI: 10.1186/1868-7083-3-3