Kanel og Kanelsnegle

Forsiden Viden og Forskning Kanel og Kanelsnegle

     1

Først blev den dømt ude – kanelsneglen. Mest fordi den uægte kassiakanel, som bagerne anvender, indeholder stoffet kumarin, der kan skade leveren, hvis det spises i for store mængder. Som for eksempel hvis særligt udsatte spiser en af bagerens kanelsnegle – eller to. Men nu er den lige blevet dømt inde igen – kanelsneglen. Mest fordi Fødevarestyrelsen sammen med bagerne og supermarkederne har fundet på at kalde kanelsnegle for ”traditionelt dansk bagværk” i stedet for ”almindeligt bagværk”.  Det betyder nu, at bagerne må bage og sælge kanelsnegle med masser af kumarinholdig kanel lystigt bakket op af den danske Fødevarestyrelse.

Hvad tænker de lige på? Hvorfor påbyder man ikke istedet bagerne at anvende gode råvarer. Ægte Sri Lanka kanel, der ikke indeholder kumarin, fuldkornsmel, der ikke er drænet for næringsstoffer som det hvide mel, og gammeldags kærnet smør istedet for margarine? Det er dyrere, men det vil være sundere. Ægte Sri Lanka kanel er sundt. Det stabiliserer i modsætning til uægte kassiakanel blodsukkeret, og det belaster ikke leveren. Når Fødevarestyrelse og industri bare ikke vil støtte sundere tiltag, så må vi da bare bage vores kanelsnegle selv. De smager også meget bedre, og vi kan bruge ægte og sund Sri Lanka kanel og rigtigt mel med næring. Her er en opskrift på kanelsnegle med ægte Sri Lanka kanel, de smager bare godt og er ikke spor leverskadelige men derimod stærkt glædesfremmende J

Du kan finde opskriften på kanelsnegle med ægte kanel HER
Du kan finde opskriften på glutenfri kanelsnegle HER 
Læs mere om ægte kontra uægte kanel HER 
Du kan købe ægte Sri lanka kanel HER

Var du tilfreds med disse opskrifter? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.