Kokossukker – sundere sukker?

Forsiden Viden og Forskning Kokossukker - sundere sukker? brug kokossukker, det er sundere og soeder mere, saa du kan anvende mindre sukker i madlavningen

     1
kokossukker

Kokossukker eller kokosblomstsukker, som det måske egentlig burde hedde, er fremstillet af nektaren fra de blomster, der vokser på kokospalmen. Kokossukker er naturligt og uraffinneret, Det indeholder en række mikronæringsstoffer som for eksempel magnesium, zink og B vitaminer. Det søder lidt mere end almindeligt sukker, men udmærker sig ved at have en fantastisk rund og karamelagtig smag. Det betyder, at du kan anvende en mindre mængde.

Kokosblomstsukker produceres i Asien, primært på Filippinerne, og det er små individuelle farmere og familier, der producerer det, for fremstillingsprocessen egner sig ikke umiddelbart til stordrift. Kokosblomstnektaren består af 80% vand, 15% sukker og 5% mikronæringsstoffer og proteiner. Det hældes efter plukning i store pander eller kar og varmes op ved svag varme, indtil vandet fordamper. Efter et stykke tid krystalliseres nektaren, og tilbage ligger det karamelagtige sukker.

Kokosblomstsukker søder mere, end almindeligt sukker, så der kan anvendes mindre mængder, også fordi det tilfører brød og kager en karakteristisk rundhed og sødme.

Vil du gerne bage lækre og sunde brød og kager, så kan du anvende kokosblomstsukkeret og mindre mængder. Der findes også kokosfibermel, der er super sundt og tilfører brød og andet bagværk en naturlig sødme. Det skal dog doseres med forsigtighed, da det er ”tungt”, så det er bedst i kombination med andre meltyper.

Prøv eventuelt disse lækre hokkaidomuffins sødet med kokossukker HER

Du kan købe kokossukker i supermarkeder og helsekostforretninger. 

Var du tilfreds med denne artikel om kokossukker – sundere sukker? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.