Kokossukker – sundere sukker?

21 nov, 2013 | Viden og Forskning

Kokossukker eller kokosblomstsukker, som det måske egentlig burde hedde, er fremstillet af nektaren fra de blomster, der vokser på kokospalmen. Kokossukker er naturligt og uraffinneret, Det indeholder en række mikronæringsstoffer som for eksempel magnesium, zink og B vitaminer. Det søder lidt mere end almindeligt sukker, men udmærker sig ved at have en fantastisk rund og karamelagtig smag. Det betyder, at du kan anvende en mindre mængde.

Kokosblomstsukker produceres i Asien, primært på Filippinerne, og det er små individuelle farmere og familier, der producerer det, for fremstillingsprocessen egner sig ikke umiddelbart til stordrift. Kokosblomstnektaren består af 80% vand, 15% sukker og 5% mikronæringsstoffer og proteiner. Det hældes efter plukning i store pander eller kar og varmes op ved svag varme, indtil vandet fordamper. Efter et stykke tid krystalliseres nektaren, og tilbage ligger det karamelagtige sukker.

Kokosblomstsukker søder mere, end almindeligt sukker, så der kan anvendes mindre mængder, også fordi det tilfører brød og kager en karakteristisk rundhed og sødme.

Vil du gerne bage lækre og sunde brød og kager, så kan du anvende kokosblomstsukkeret og mindre mængder. Der findes også kokosfibermel, der er super sundt og tilfører brød og andet bagværk en naturlig sødme. Det skal dog doseres med forsigtighed, da det er ”tungt”, så det er bedst i kombination med andre meltyper.

Prøv eventuelt disse lækre hokkaidomuffins sødet med kokossukker HER

Du kan købe kokossukker i supermarkeder og helsekostforretninger. 

Var du tilfreds med denne artikel om kokossukker – sundere sukker? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!